Home > Vind hulp > Burnoutreis

Burnoutreis

Neem contact op

Burnoutreis

Burnout herstelreis naar Tenerife, Canarische eilanden.

Burn out is het gevolg van een langdurige onbalans bij tenminste twee van de drie menselijke pijlers Werk, Privé en Persoonlijkheid. Vaak een ingewikkeld samenspel van factoren en omstandigheden, waar jij lang niet altijd invloed op hebt. Zo is, volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO), Burn out een werk gerelateerde aandoening en géén psychische ziekte. Je hebt dus ook geen psychische stoornis, omdat je burn out bent geraakt. Je bent alleen even jezelf niet meer en vindt het lastig om helder na te denken.

Uit onze ervaring blijkt het vaak een combinatie van hoge werkdruk en privé problemen, waardoor iemand uitgeput raakt. Je hebt dan mogelijk weinig invloed op de oorzaken, je kunt wel de regie pakken over je herstel. Of voorkomen, dat je in een Burn out terecht komt. Raak niet verstrikt in allerlei medische “oplossingen” zoals antidepressiva en slaapmiddelen.

Zoals gezegd, Burn out is een werk gerelateerde aandoening. Daar ligt dus ook een groot deel van de oplossing. Net als bij het gericht aanpakken van de verschillende privé problemen.

Door zelf de regie te nemen kan het herstel (of het voorkomen) veel efficiënter, sneller, doelmatiger en persoonlijker plaatsvinden. Maak zelf de keuze of je jouw persoonlijk problemen wilt bespreken op het werk. Dat je als ZZP’er door wilt blijven werken, zonder de opdrachtgever te moeten inlichten over een medische behandeling. Of dat je wilt voorkomen dat je een levenslang label krijgt door een psychische behandeling.

Door rekening te houden met alle oorzaken en gevolgen is het mogelijk de negatieve spiraal te doorbreken en weer een positieve kijk op werk en leven te creëren. Zodat alle betrokkenen de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen treden.

Persoonlijkheid, werk en privé zijn de factoren, waarin stress een rol kan spelen. Langdurig stress op werk én in privé vergroot het risico op Burn out.

Herken jij bovenstaande situatie en ben je gemotiveerd om zo snel mogelijk weer volwaardig deel te nemen aan het arbeidsproces en de maatschappij. Kijk dan verder op de site of onze methode van herstel je aanspreekt.

Praktijkinformatie

Burnoutreis

Peter Zaal

Industrieweg 13A
1521 NC Wormerveer
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Burnoutreis
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.