Home > Vind hulp > Body en Mind Coaching

Body en Mind Coaching

Contactformulier

Body en Mind Coaching

Hypnotherapie voor Body en Mind

Hypnotherapie voor Body en Mind

Hypnotherapie en Coaching voor mensen, zoals jij, die stress gerelateerde klachten hebben, in een burn-out zitten of chronische pijn hebben. Voor mensen, zoals jij, die meer veerkracht willen ontwikkelen zodat je beter om kan gaan met stress situaties in je leven. Waardoor je kunt (leren) leven met je pijnklachten, zodat ze je leven niet meer beheersen. Je de pijnklachten kunt loslaten, wanneer deze geen nut meer hebben. Zodat jij het leven weer gaat omarmen, je geluk vergroten, meer zelfvertrouwen ontwikkeld en veerkrachtig in het leven gaat staan.

Hypnotherapie: de brug tussen body en mind

Hypnotherapie is een effectieve methode om de diepe connectie tussen lichaam en geest (body en mind) te herstellen. Het benadert de onbewuste patronen die spanning en pijn in stand houden. Door middel van hypnose kunnen we het onderbewuste bereiken en de verankerde reacties van vechten, vluchten of bevriezen aanpakken. Het biedt ons de mogelijkheid om emotionele triggers en hun lichamelijke manifestaties te herkennen, te begrijpen en te herprogrammeren.

Veerkracht: het vermogen om terug te veren

Veerkracht is essentieel wanneer we met chronische klachten en pijn te maken hebben. Het is ons vermogen om na tegenslag weer op te krabbelen en onze uitdagingen te overwinnen. Hypnotherapie kan deze innerlijke kracht versterken door negatieve overtuigingen die ons belemmeren te vervangen door positieve affirmaties en nieuwe perspectieven.

Het ontwikkelen van veerkracht met hypnotherapie betekent dat we niet alleen tijdelijke verlichting vinden, maar ook werken aan een duurzame verandering die ons helpt een rijker en vollediger leven te leiden, ongeacht de uitdagingen die we onderweg tegenkomen.

 

Hoe werkt dat dan?

Body en Mind

Ons lichaam en onze geest (body en mind) vormen samen één systeem; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit houdt in dat een fysiek probleem invloed heeft op je geest, en andersom ook. Of het nu gaat om een klein of groot trauma, fysiek of emotioneel, het laat sporen na in ons lichaam die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Schrik of angst kan hevige lichaamsspanning veroorzaken, een sleutelfactor bij het ontstaan en aanhouden van pijn. Maar zelfs de meest subtiele stress kan al spanning creëren.

Pijn

Wanneer pijn blijft bestaan zonder duidelijke medische oorzaak, of wanneer een oorzaak genezen is maar de pijn voortduurt, is deze vaak terug te voeren op spanning. Deze spanning ontstaat door onze reacties op ingrijpende gebeurtenissen, aanhoudende onderhuidse stress en de emoties die we onbewust met ons meedragen. Emoties die niet zijn erkend of geuit, zoals boosheid, angst, verdriet en woede, kunnen de spanning in ons lichaam aanzienlijk verhogen.

Chronische Klachten

Als we ons bedreigd voelen, treedt er instinctief een lichamelijke beschermingsreactie in werking. Ons zenuwstelsel coördineert dit proces buiten ons bewustzijn om. Het lichaam spant zich aan en bereidt zich voor om de dreiging het hoofd te bieden. Echter, deze spanning neemt niet altijd automatisch af; soms blijft het voortbestaan en dit kan pijn doen ontstaan of verergeren. Deze verdedigingsreactie kan onbewust een gewoonte worden, waardoor een cyclus van emotie, schrik en spanning in stand wordt gehouden.

Vechten, Vluchten of Bevriezen

Problemen ontstaan wanneer we vast komen te zitten in een staat van vechten, vluchten of bevriezen. Dan kunnen chronische klachten zich manifesteren. Deze overlevingsmechanismen kunnen zowel fysiek als geestelijk leiden tot verdedigingspatronen, waarbij je je onbewust afwendt van de emoties die angst oproepen. Dit kan zelfs aan de basis liggen van ernstigere gezondheidsproblemen.

Door te begrijpen hoe lichaam en geest samenwerken en door de patronen van vechten, vluchten of bevriezen te herkennen, kunnen we leren deze cycli te doorbreken en ons welzijn te verbeteren.

Hoe werkt dat in een therapietraject

Wil jij een therapietraject starten maar wil je eerst meer informatie? Dat kan, omdat je altijd eerst een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek kunt aanvragen. In dit gesprek bekijken en bespreken we samen hoe wij dit traject het beste voor jou vorm gaan geven.

In het therapietraject ga jij aan de slag met jouw probleem en ik begeleidt jou in dit proces. Dit wordt jouw traject, wat betekent dat het op jouw persoonlijke behoeftes wordt afgestemd. Hierdoor krijg jij de kans om jouw probleem voorgoed op te lossen. Het traject bestaat uit 3 coach/hypnotherapie sessies van 1,5 tot 2 uur. Daarnaast krijg je op jouw afgestemde oefeningen en/of trancemeditaties mee naar huis, zodat jij ook na het traject zelf actief kan blijven werken aan jouw veerkrachtige zelf!

Overige informatie

Website https://body-mindcoaching.nl/index

Blogsite https://blog.body-mindcoaching.nl/

Over mij https://body-mindcoaching.nl/marijke-straalman

Heb je vragen of wil je een inspiratiegesprek aanvragen? Contactformulier

 

Vraag nu een gratis en vrijblijvend inspiratiegesprek aan.

Marijke Straalman

Praktijkinformatie

Body en Mind Coaching

Marijke Straalman

Brunstingerstraat 48b
9411 EL Beilen
  • In de praktijk
  • Online
Neem direct contact op met Body en Mind Coaching
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.