Home > Vind hulp > BioCheck | Almelo

BioCheck Almelo

De ideale methode voor vermoeidheids- en burn-out klachten

BioCheck Almelo heeft een eigen visie op re-integratie. Waar traditionele methoden zich alleen richten op het mentale vlak, zorgt het unieke en medisch wetenschappelijk bewezen protocol waar wij mee werken juist voor een balans tussen lichaam en geest.

In de hedendaagse samenleving en met name in het bedrijfsleven worden de hersenen gezien als het meest belangrijke deel van het lichaam. Het lichaam wordt meer gezien als een transportmiddel om de hersenen van punt A naar punt B te vervoeren. Deze disbalans veroorzaakt veel westerse ziekten, zoals chronische vermoeidheid, burn-out, fibromyalgie en hart- en vaatziekten.

Uit metingen zien wij dat mensen met deze klachten in rust waarden vertonen alsof zij aan het sporten zijn. Deze gejaagdheid in het lichaam heeft een directe invloed op de mentale gesteldheid. Wanneer je lichaam in de vlucht- of vechtstand verkeert, ben je niet goed in staat om informatie of mentale hulp te verwerken. Pas wanneer het lichaam geleerd heeft tot rust te komen en er een balans mogelijk is tussen lichaam en geest, werkt mentale hulp effectiever.

BioCheck – Hoe werkt het?

Het menselijk lichaam is gebouwd om actief en ontspannen te zijn. Tijdens arbeid (werken, sporten, stressvolle situaties, herstel van ziekte) zijn je lichaam en geest actief. Tijdens rust herstelt je lichaam en geest hiervan. Zo hoort het dus te zijn. Maar als je niet of onvoldoende kunt herstellen in rust, word je steeds vermoeider. Tot het punt dat je niet meer normaal kunt presteren, gejaagd bent of niet meer helder kunt nadenken.

BioCheck monitort of jij herstelt in rust. Zodat je niet te veel of te weinig doet. In de metingen die wij bij BioCheck doen, kunnen wij zien hoe jij herstelt in rust. Het BioCheck programma is gemaakt om de balans in jouw lichaam te herstellen. Actief wanneer je actief moet zijn en voldoende herstel in rust.

BioCheck in de praktijk

Elke ochtend bekijkt de BioCheck App jouw herstel in rust en op basis van die uitslag brengen we jouw fysieke activiteit op het niveau waarop jouw lichaam het meest in balans is en gaat herkennen wat fysieke arbeid is. Dat houdt praktisch in dat je bij ons op locatie in Almelo komt trainen (lopen, fietsen, roeien of crosstrainer) op basis van de metingen. Het programma stuurt je daarin bij, zodat je niet te veel of te weinig doet. Na de training krijg je ademtherapie om het lichaam weer te laten herkennen wat ontspanning is en door dit intensief te doen gaat je lichaam op een gegeven moment het normale ritme tussen actief en ontspanning weer oppakken en ben je duurzaam beter.

Meer informatie over BioCheck

Bekijk voor meer informatie over de BioCheck-methode onze website: www.biocheck-almelo.nl

Praktijkinformatie

BioCheck | Almelo

Robert Koetsier

Bornerbroeksestraat 46
Almelo
  • In de praktijk
Neem direct contact op met BioCheck | Almelo
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.