Home > Vind hulp > Bewuste Groei – praktijk voor psychosociale therapie

Praktijk voor psychosociale therapie

Voor een Lichter Leven

Contact opnemen
Over de Praktijk

Voel je je emotioneel uit balans en heb je de wens om weer te komen tot meer rust, overzicht en inzicht?
Zeggen mensen: “Ach, dat heeft tijd nodig” of “Je moet er mee leren leven!”…
Volgens mij kan dat anders – voel je welkom bij Bewuste Groei.

Mensen die gebruik maken van mijn aanbod ervaren bijvoorbeeld stress, zijn overprikkeld (ook als gevolg van Long Covid), hebben een negatief zelfbeeld of dragen de herinneringen aan ingrijpende gebeurtenissen met zich mee. 

Bij Bewuste Groei gaan we niet uitgebreid praten en analyseren – met in mijn achtergrond kennis van NLP en oplossingsgericht werken, maak ik gebruik van de methoden IEMT en ReAttach, gecombineerd met een vleugje energetisch werk om op jou af te stemmen, jouw proces te volgen en een boost te geven vanuit kennis, ervaring en intuïtie om zo weer te komen tot Lichter Leven.

De methodes waarmee ik werk

Mijn naam is Marianne Hommels en ik ben werkzaam als psychosociaal therapeut in mijn praktijk “Bewuste Groei”. Mensen omschreven mij ooit als een ‘sprankelende stuwing’. Met mijn positieve energie en humor draag ik er aan bij om jou weer in beweging te brengen. Ik werk met de methode ReAttach en Integral Eye Movement Therapy (IEMT) en ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Hierdoor worden mijn behandelingen door een deel van de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering (complementaire zorg). Ook ben ik lid van de beroepsvereniging voor IEMT en ReAttach.


Bij IEMT wordt gewerkt met het doen van oogbewegingen. Dit roept vaak direct de associatie met EMDR op. Er zijn echter belangrijke verschillen. Waar EMDR oorspronkelijk is ontwikkeld voor traumabehandeling en 1 trauma ‘per keer’ behandelt, is IEMT ontwikkeld om verlichting te brengen op het gebied van chronische emotionele en stress-gerelateerde  problematieken. 
Bij EMDR wordt door middel van gespreksvoering gezocht naar de kern van de problematiek, wat leidt tot herbeleving. Bij IEMT wordt – vanuit de verbinding met het gevoel waar de persoon in het hier-en-nu last van heeft – teruggegaan naar ‘de eerste keer met dit gevoel’, de imprint. Op die imprint volgen de oogbewegingen. Er hoeft niks over de herinnering verteld te worden. IEMT kan ook worden ingezet om de ‘levende erfenis’ (de symptomen) van trauma te verlichten.
 
ReAttach richt zich op het verbeteren van de sensorische integratie. Het effect dat mensen hierdoor ervaren is dat de stress afneemt, de stresstolerantie vergroot wordt en dat men weer perspectief voor groei ervaart. Oftewel: je komt lekkerder in je vel te zitten en kunt weer meer aan. Ook voor ReAttach geldt, dat er geen sprake is van herbeleving en dat er niet veel gepraat hoeft te worden. ReAttach kan breed worden ingezet bij overprikkeling, overbelasting en ter bevordering van persoonlijke groei. Bij aanhoudende cognitieve klachten op het gebied van concentratie, informatieverwerking, ‘hersenmist / brainfog’ – passend bij Long COVID – geeft de inzet van ReAttach (vaak als aanvulling op fysio- en ergotherapie) goede resultaten. 

Maakt bovenstaande jou nieuwsgierig? Je leven vormgeven doe je uiteindelijk zelf – maar je hoeft het niet alléén te doen. Als je de moed en wil hebt gevonden om weer meer aan het stuur van je eigen leven te staan, dan ben je welkom bij Bewuste Groei en kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen om jou weer Bewust te laten Groeien.

 

Praktijkinformatie

Bewuste Groei – praktijk voor psychosociale therapie

Marianne Hommels
  • In de praktijk
  • Vergoed door verzekeraar
Neem direct contact op met Bewuste Groei – praktijk voor psychosociale therapie
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.