Home > Vind hulp > APCoaching & Training

APCoaching & Training

Expert in samen leven en samen werken met autisme ** Grip op stress ** Burnoutpreventie

Wat doe ik – mijn missie

Ik ben expert in het aanbrengen van aandacht, rust en structuur in je leven. Iedereen heeft te maken met situaties die hen stress en burn-out klachten kunnen bezorgen. Het gaat erom hoe je hier mee omgaat, hoe je er sterker uit kunt komen en het beste nog, hoe je toekomstige situaties kunt vermijden.

Naast het werken met mensen met stress- en burn-out klachten, ligt mijn specialisatie in het “Samen Leven en Samen Werken met Autisme”. Zelf woon en werk ik al bijna 28 jaar samen met iemand met autisme. Autisme wordt nog vaak als een label gezien, een beperking. Ik zie het echter als een kenmerk van die persoon. Het is daarom mijn missie om de mensen die met autisme te maken hebben (partner, ouder, gezinslid, familielid, vrienden, werkgever, leidinggevende, collega’s, hulpverlener, docenten, etc.) de kennis en kunde bij te brengen waardoor zij beter begrijpen wat autisme is en hoe zij (nog) beter kunnen samen leven of samen werken met autisme.

Hoe fijn of prettig zou dat kunnen zijn. Voor zowel degene op het autisme spectrum als de betrokkenen. Dit bereik ik door aandacht, rust en structuur aan te brengen in jullie leven, in jullie samenwerking. Met tips, lezingen, bijeenkomsten, coaching en training.


Voor wie ben ik er

Samenleven met autisme: Ben jij de partner van een persoon met autisme en wil je graag de verbinding met jezelf en met je partner (terug)?! Ervaar jij stress en wil je graag grip op stress?!

Grip op stress:  Wil jij graag uit je burn-out komen en er ook uit blijven?! Wil jij meer grip op stress en je energie weer in balans krijgen?!

Voor de werkgever: Wil jij als werkgever graag van werknemers naar efficiënte medewerkers?! De onrust en stress uit je team halen?! De mensen weer effectief laten samenwerken?! Ook met die medewerker met autisme? Wil je samen grip op stress?!

 

Werkwijze

Naast de standaard 1-op-1 coaching werk ik ook volgens mijn R.A.S.S. methode. In deze methode kijk in naar 4 elementen: Rust – Aandacht – Structuur – Stabiliteit.

Waarom deze stappen: zodra er RUST is bij jou of bij je medewerker dan zal je zien dat jeof je medewerker nog opener staat voor ontwikkeling. De volgende stap is uiteraard AANDACHT voor wie jij bent en wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. In dit onderdeel ben jij echt inhoudelijk bezig. Vervolgens heb je de meeste baat bij wat je geleerd hebt wanneer er (weer) een bepaalde STRUCTUUR terug is in je leven. Daar gaan we in deze stap uitgebreid op in. Aldoende werd mij duidelijk dat naast structuur, STABILITEIT heel belangrijk is. Hier gaat het om verder verankeren wat je geleerd hebt om terugval te voorkomen.

En zo kom ik tot de R.A.S.S. methode waarbij het mogelijk is om de trajecten afzonderlijk te volgen of te gaan voor een volledig traject. Voor elke doelgroep heb ik specifieke R.A.S.S.-trajecten gemaakt.

Standaard maak ik gebruik van de DISC producten in mijn coaching. DISC is een instrument om een diepgaand inzicht te krijgen van je eigen gedragsvoorkeuren en persoonlijkheidsstijl. Daarnaast geeft het je ook inzicht in de gedragsvoorkeuren van de mensen om je heen. Kortom een totaal inzicht op gedrag en communicatie en dat in begrijpbare taal.

 

Ik ontmoet je graag!

Je kunt mij nog beter leren kennen door eens een kijkje te nemen op mijn website maar zeker ook op mijn sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram en Linkedin. Het liefst maak ik echter persoonlijk kennis. Een ontmoeting is de beste manier om iemand te leren kennen, te kijken of de klik er is. Maak daarom gerust een (bel)afspraak om te ontdekken of wij die verbinding hebben. Ik ontmoet je graag!

Warme groet,
Astrid

Praktijkinformatie

APCoaching & Training

Astrid Palthe

Gerard Ter Borchstraat 61
7944GM Meppel
  • In de natuur
  • In de praktijk
  • Op locatie
Neem direct contact op met APCoaching & Training
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.