Menu

Amsterdam – Shiatsupraktijk Dritabiki

Shiatsu is een manuele therapie afkomstig uit Japan. Je ontvangt shiatsu volledig gekleed op een futon. De behandeling kan variëren van subtiel tot krachtig, van druk tot strekkingen. Door middel van druk op de bedekte huid wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. De druk vindt plaats op specifieke meridianen. Door de meridianen stroomt de levensenergie (Qi). Door o.a. invloed van buitenaf kan de energie niet vrijelijk stromen. Ongemak kan zich uiten in slapeloosheid, stress en burn-out. In situaties waarin emotionele factoren of stress een onderligg

ende factor zijn, is shiatsu effectief vanwege zijn holistische karakter. Op zichzelf staand of in combinatie met andere behandelmethoden. In mijn praktijk werken mensen met een burn-out aan hun lichamelijke herstel en krijgen elders bijvoorbeeld gesprekstherapie.

De behandeling start met een gesprek over de manier van leven en de huidige gezondheidstoestand. Vervolgens palpeer ik de buik voor de diagnose en begin ik daarna met behandelen.

Bij volgende afspraken sta ik kort stil bij veranderingen die hebben plaatsgevonden. De nadruk ligt dan vooral op shiatsu. Na een aantal behandelingen neemt het lichaamsbewustzijn toe en vergroot je de kans op gebalanceerd leven. Als de acute situatie voorbij is, is het raadzaam om shiatsu als preventieve therapie te blijven volgen. Een frequentie van eens per 6 weken wordt aanbevolen.

 

Balansportaal Hulp bij Burn outEen overzicht van alle mogelijke behandelingen & therapieën en beschikbare hulp vind je hier.