Home > Blogs > Hulp bij vliegangst

Hulp bij vliegangst

Hulp bij vliegangst nodig? In dit artikel geven we je een aantal tips.

1. Onderzoek waar je precies bang voor bent

Zoek uit wat je beangstigt en onderzoek hoe je angstreactie wordt geactiveerd. Je doel is om je specifieke triggers te identificeren, zodat je je angst kunt beheersen wanneer de angstniveaus laag zijn. Als je leert wat je aanzet, is het gemakkelijker om het uit te schakelen.

2. Stap met kennis in het vliegtuig.

Angst gedijt op onwetendheid en voedt zich met “wat als?” catastrofale gedachten. Maar als je eenmaal goed ge├»nformeerd bent, worden jouw “wat als?” gedachten beperkt door de feiten. Ze zullen je angst niet wegnemen, maar ze zullen je wel helpen ermee om te gaan.

3. Anticipeer op je angst.

Anticiperende angst is wat we ervaren in afwachting van een angst. Het is vaak de meest intense angst die je tijdens je vlucht zult ervaren, maar het is geen nauwkeurige voorspeller van hoe je je tijdens de vlucht zult voelen. Het is vaak veel groter dan wat je werkelijk ervaart.

4. Erken dat gezond verstand nergens op slaat.

Angst bedriegt het gezond verstand. Angst zal je doen denken dat je in gevaar bent terwijl je volkomen veilig bent. Je onderbuikgevoel zal je in deze gevallen altijd vertellen dat je het moet vermijden, maar als je deze gevoelens volgt, zal je altijd je angstgevoelens versterken.

Je kunt angst te slim af zijn. Doe in de regel het tegenovergestelde van wat angstige gevoelens je vertellen te doen. Vecht tegen wat de angst je zegt te doen, maar omarm het ongemak dat angst met zich meebrengt.

hulp bij vliegangst