Home > Blogs > Hoe stop je met lui zijn?

Hoe stop je met lui zijn?

Merk jij dat je vaak lui wegzakt op de bank? Dan heb je waarschijnlijk tips nodig om je luiheid aan te pakken. Hier lees je de beste tips tegen luiheid.

Om niet langer zo lui te zijn, zal je – ironisch genoeg – zelf actie moeten ondernemen. Hier lees je een paar tips om je luiheid te doorbreken.

Doe een klein deel van wat het allerbelangrijkste is in de dag

Om het gevoel te hebben dat je volledig en zonder schuldgevoel kunt genieten van jouw luiheid / rusttijd, is het belangrijk om echt elke week gedaan te krijgen wat echt belangrijk is op de lange termijn.

Dus begin je dag daarmee. Maar maak het jezelf gemakkelijk door die taak op te splitsen in kleinere stappen en je dan te concentreren op alleen de eerste. Ga er meteen mee aan de slag om in een effectieve en gefocuste mindset te komen. Hiermee zet je een goede toon voor je dag. Je krijgt die snelle overwinning van 5-10 minuten als eerste en je zult veel meer gemotiveerd zijn om de rest van je dag op dat pad te blijven.

Sluit de vluchtroutes tijdelijk af

Gewoon achter jouw computer gaan zitten en 5 of 20 minuten proberen om volledig gefocust te werken, levert wellicht geen belangrijk werk op. Niet als je die dingen die je gewoonlijk gebruikt om uit te stellen, niet verwijdert. Stel jezelf dus de vraag: waar ontsnap ik meestal naar toe in plaats van mijn werk te doen?

  • Heb je een probleem met gamen, plaats dan je controller ver weg in je huis terwijl je aan het werk bent.
  • Blokkeer Facebook of andere websites op je computer.
  • Verwijder een van de bedradingen van je televisie helemaal en leg deze aan de andere kant van je huis.

Laat het enthousiasme, de energie en de motivatie van anderen binnen

Alles wat je in je geest en leven laat, zal je beïnvloeden. Als de mensen met wie je het vaakst omgaat over het algemeen een beetje lui zijn over werk of school, dan is het gemakkelijk om je gewoon aan die stemming en manier van denken aan te passen en ermee akkoord te gaan.

Maar als je meer tijd doorbrengt met gemotiveerde mensen in het echte leven en via boeken, internet, podcasts en luisterboeken, dan zal dat ook je denken en stemming gaan beïnvloeden. Denk dus na over wat je dagelijks en wekelijks in je opneemt en of je daar een paar veranderingen in wilt aanbrengen.