Home > Blogs > Hoe oefen je dankbaarheid?

Hoe oefen je dankbaarheid?

Hier zijn eenvoudige oefeningen die iedereen, zelfs de meest pessimistische mensen, dankbaarder maken:

1. Identificeer 3 dingen waarvoor je dankbaar bent en die je waardeert in je leven.

Deze dingen kunnen gebaseerd zijn op het verleden, het heden of de toekomst. Geen categorie of ding is te groot of te klein om te waarderen, maar specifiek zijn kan nuttig zijn.

2. Identificeer 3 dingen die je als vanzelfsprekend beschouwt, maar waar je eigenlijk heel dankbaar voor bent.

We hebben allemaal dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen. Dit is het moment om na te denken en te ontdekken welke je het meest waardeert.

3. Identificeer 3 dingen die je aan jezelf waardeert.

Kies dingen die zinvol zijn. Deze kunnen betrekking hebben op je persoonlijkheid, je kwaliteiten, je acties of iets anders dat rechtstreeks met jezelf te maken heeft.

4. Identificeer drie mensen die een belangrijke en positieve ervaring in je leven hebben gehad.

Dit kunnen coaches, mentoren, professoren, bazen, familieleden of wie dan ook zijn. Roep die mensen in gedachten en bedenk hoe ze een verschil in je leven hebben gemaakt.

5. Maak een bedankbericht voor deze drie personen.

Een goede manier om dankbaar te zijn, is door na te denken over het sturen van een bedankbrief. Je kunt er een schrijven en verzenden als je wilt, of je kunt er gewoon een maken die je naar deze mensen zou kunnen sturen. Maak verbinding met die waardering terwijl je je boodschap overdenkt.

Door deze eenvoudige oefeningen te doen, vergroot je het gevoel van dankbaarheid dat je voelt. En dat gevoel van waardering verbetert niet alleen je relaties, maar het helpt je ook om meer liefde in je dagelijkse leven te brengen.