Home > Blogs > Hoe kun je jouw weerstand verbeteren?

Hoe kun je jouw weerstand verbeteren?

Je weerstand speelt een belangrijke rol bij hoe jij je dagelijks voelt. Wanneer jouw weerstand laag is kun je last krijgen van diverse klachten en zelfs ziek worden. Met een lage weerstand ben je namelijk minder goed beschermd tegen verkoudheid en ziekte wat je op allerlei mogelijke manieren kunt oplopen. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kunt doen om jouw weerstand op peil te houden. Veel van deze dingen zijn over het algemeen wel bekend bij de meeste mensen. Zo weet iedereen bijvoorbeeld wel dat goede hygiëne bijdraagt aan een goede weerstand. Daarnaast zorgt ook voldoende beweging voor een verhoging van de weerstand. Maar ook dingen zoals yoga voor ontspanning of een green juice van Nutribites kunnen jouw weerstand ondersteunen. Hieronder lees je meer over wat je allemaal kunt doen om jouw weerstand op peil te houden.

weerstand-verbeteren

Zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt

Vitamines en gezonde voeding spelen een hele grote rol bij het behouden van een goede weerstand. Wanneer je gezond en gevarieerd eet krijg je automatisch al veel verschillende soorten vitamines binnen. Dit is belangrijk voor jouw immuunsysteem en je weerstand. Het wordt aangeraden om zoveel mogelijk te variëren met groente en fruit. Door af en toe iets anders te proberen in je maaltijden kun je kijken wat jij lekker vindt en nieuwe dingen ontdekken. Hierdoor weet je zeker dat je van alle soorten vitamines wat binnenkrijgt. Als je het lastig vindt om dagelijks voldoende vitamines binnen te krijgen via je voeding kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld smoothies te maken. Smoothies drink je meestal wat makkelijker weg maar hier kun je wel een hoop gezonde groentes en fruit in verwerken. Vaak kun je uit een smoothie al een groot deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit halen.

Nachtrust en ontspanning

Ontspanning is van grote invloed op jouw afweersysteem en weerstand. Wanneer je chronisch te weinig slaapt kun je namelijk wat sneller ziek worden. Niet alleen de hoeveelheid slaap per nacht is van invloed op je weerstand. De manier waarop je dagelijks ontspant kan ook een rol spelen. Het wordt aangeraden om dagelijks een momentje voor jezelf te nemen waarin je volledig kunt ontspannen. Ook beweging is een vorm van ontspanning. Yoga of wandelen zijn rustige vormen van beweging die bij kunnen dragen aan een heldere geest en een gezond lichaam. Dit heeft vervolgens ook invloed op je nachtrust. Wanneer je overdag meer ontspannen bent en minder stress ervaart zul je ‘s nachts beter kunnen slapen.