Home > Blogs > Het effect van Volle Maan

Het effect van Volle Maan

Het moment wanneer wij het verlichte deel van de maan zien, noemen we volle maan. De zon heeft ruim baan, de aarde staat niet in de weg en de krachten van de maan en de zon bundelen. Het is een kosmisch hoogtepunt en de maan staat voor onze emoties. Volle maan versterkt alles, onze emoties en gedachtes. Het heeft effect op bepaalde situaties, maar kan ook je angst of het piekeren versterken. Je kan juist ook energie krijgen en wanneer je je richt op je positieve gedachtes, dan worden deze ook versterkt bij volle maan.

effect-van-volle-maan

Emotioneel

Twee dagen voor en twee dagen na volle maan is een actieve fase. De volle maan staat voor afsluiting, er komen emoties omhoog en je kan onrust voelen. Onrust zoals slecht slapen, intense dromen en conflicten. Frustraties en opgekropte emoties kunnen naar boven komen en dit is hét moment om het af te ronden, maar wel op een kalme en beheerste manier. Je kan je geïrriteerd voelen, misschien zelfs woedend. Schrijf je gevoel op, dat brengt ruimte in je hoofd.

Slapeloosheid tijdens Volle Maan

Veel mensen ervaren bij volle maan een vorm van slapeloosheid. Er is onrust, je kan moeilijk in slaap komen en je dromen zijn intens. Sommige mensen gaan zelfs slaapwandelen in deze periode. Wanneer je last hebt van slapeloosheid kan je (slaap)meditatie of yoga proberen. Tijdens volle maan is het effect hiervan krachtiger. Het kalmeert je geest en helpt je om met een ontspannen gevoel in slaap te vallen.

Energie

De energie die vrijkomt bij volle maan is krachtig. De zon en de maan bundelen, twee krachtige fenomenen. Ons onderbewustzijn wordt belicht door het sterke maanlicht, waardoor het een goed moment is om te gaan reflecteren. Dit kan je doen door middel van journalling of meditatie. Maar de energie die vrij komt heeft ook effect op andere dingen, zoals kristallen en geneeskrachtige kruiden en planten. Tijdens volle maan kan je de kristallen opladen in het maanlicht en is de werking van geneeskrachtige kruiden en planten sterker.