Home > Blogs > Het effect van een chiropractor bij stressklachten

Het effect van een chiropractor bij stressklachten

Wat is het effect van een chiropractische behandeling op stressgerelateerde klachten? Een chiropractor maakt in de behandeling gebruik van druktechnieken. Deze techniek werkt in op onze spiergroepen, gewrichten én het zenuwstelsel. Het opheffen van blokkades is het belangrijkste doel. Deze communicatiestoornissen ontstaan niet alleen in onze gewrichten en wervelkolom. Ook zenuwblokkades komen veel voor bij langdurige of chronische stress.

Dit worden ook wel subluxaties genoemd. Deze blokkades zorgen ervoor dat ons zenuwstelsel niet juist kan functioneren en communiceren. Ook de energiestroom in het lichaam raakt uit balans. Dit veroorzaakt een toename van zowel fysieke als mentale stress in het lichaam. Een chiropractische behandeling kan verlichting bieden en stress- of spanningsklachten verminderen. Wat is het effect van een chiropractor bij stressklachten?

chiropractor-stressklachten

Chiropractie bij fysieke, emotionele en mentale stressklachten

Een chiropractor kan effectief bijdragen aan het verminderen van mentale, emotionele of fysieke stress in het lichaam. Lichamelijke stressklachten zijn bijvoorbeeld een beklemmend gevoel op de borst, spierspanning en spierkramp, huidproblemen of spanningshoofdpijn.

Ook emotionele en mentale stressklachten nemen af na een chiropractische behandeling.

Dat komt mede omdat een chiropractor de blokkades in het zenuwstelsel kan opheffen. De energiestroom komt in balans en ook het zenuwstelsel kan weer effectiever communiceren.

Denk daarbij aan emotionele stress klachten zoals stemmingswisselingen, depressieve en negatieve gedachten of een onrustig gevoel. Een chiropractor heeft ook effect op mentale stressklachten. Zoals een verminderd concentratievermogen, vergeetachtigheid, een verstoorde nachtrust, piekeren of angstaanvallen. Dit zijn veelvoorkomende stressklachten.

Effecten van een chiropractische behandeling bij stress

  • Beter leren omgaan met stressvolle situaties (loslaten en voelen)
  • Vermindert lichamelijke klachten, zoals spierspanning en rug- en schouderpijn
  • Draagt bij aan een verbeterde lichaamshouding
  • Verbetert de slaapkwaliteit waardoor je meer rust en sneller herstelt
  • Verbetert de hersenfunctie (hersenmist verdwijnt waardoor je helder denkt)
  • Versterkt het immuunsysteem (je voelt je fitter en bent minder vaak ziek)
  • Verbeterde mentale balans (lekkerder in je vel en bent baas over je eigen gedachten)

Ervaar je zelf lichamelijk, emotionele of mentale stressklachten? Een chiropractor kan je helpen bij het verlichten van deze klachten. Ook leer je beter omgaan met de triggers die dit veroorzaken. Dat maakt jouw leven niet alleen leuker, maar natuurlijk ook veel gezonder. Vind op Balansportaal een professional bij jou in de buurt.