Home > Blogs > Het belang van hulp zoeken bij mentale problemen

Het belang van hulp zoeken bij mentale problemen

Westerse maatschappelijke waarden zijn, althans in de moderne tijd, sterk gericht op onafhankelijkheid. Op enkele uitzonderingen na wordt ons geleerd sterk te zijn en voor onszelf te zorgen. Degenen die “op eigen benen staan” worden geprezen; degenen die ervoor kiezen of nodig hebben om op anderen te steunen, worden ondervraagd en op de een of andere manier als zwak of minder beschouwd.

Waarom is het belangrijk om wel hulp te vragen?

Eerst en vooral zal het behandelen en beheren van een psychische aandoening helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Leven met een psychische aandoening zal altijd een strijd zijn, maar door de juiste behandeling te krijgen, wordt het veel beter beheersbaar, zodat je kunt genieten van alles wat het leven te bieden heeft zonder dat je toestand in de weg zit.

Naast een verbeterde geestelijke gezondheid kan het zoeken naar behandeling ook tot andere voordelen leiden. Een goede geestelijke gezondheid kan ook een positieve lichamelijke gezondheid hebben door slaapgewoonten, het immuunsysteem te verbeteren en pijn te verminderen. Het laten behandelen van je geestelijke gezondheid kan ook je productiviteit verbeteren, waardoor je je kunt concentreren op dagelijkse taken en je de motivatie krijgt om dingen op tijd gedaan te krijgen.

Het verbeteren van je geestelijke gezondheid kan zelfs je levensverwachting verlengen. Een studie uit 2012 in het British Medical Journal wees uit dat zelfs milde psychische problemen kunnen leiden tot een lagere levensverwachting.

Het is absoluut noodzakelijk om een ​​behandeling te zoeken voor psychische aandoeningen, ongeacht de vorm van behandeling die je verkiest. Van medicatie tot therapie, er is een oplossing voor elk individu en we moedigen je aan om deze te vinden, zodat je een gelukkiger leven kunt leiden met een goede geestelijke gezondheid.