Home > Blogs > Frustratie overwinnen: Hoe doe je dat?

Frustratie overwinnen: Hoe doe je dat?

Stap 1: Leef in het nu

Als je gefrustreerd bent, ben je vaak ergens in de toekomst in gedachten. Kom uit die gedachten en kalmeer door je geest en aandacht te richten op wat nu is, hier op dit moment. Dit oefen je met mindfulness. Concentreer je op wat er op dit moment om je heen is.

Stap 2: waardeer wat je hebt

Nadat je je aandacht hebt teruggetrokken naar waar het het nuttigst kan zijn, richt je je aandacht op wat nog steeds positief is in je leven. De snelste en gemakkelijkste manier om dit te doen, is door je aandacht te richten op het waarderen van wat je wel hebt. Zoals bijvoorbeeld:

 

  • Een warm huis en een dak boven je hoofd.
  • Veel drinkbaar water.
  • Geen honger hoeven te lijden.
  • Toegang tot internet.
  • Je vrienden en familie.

 

Besteed hier een paar minuten aan en je zult veel vinden om dankbaar voor te zijn.

Stap 3: Concentreer je op wat je nu kunt doen.

Nu je aandacht in het huidige moment is en je humeur dankbaarder en positiever is, is het nu tijd om constructief te worden over wat je frustreert. Je kunt dat doen door jezelf af te vragen:

Wat is een kleine stap die ik nu kan zetten om deze situatie te verbeteren?

Het kan zijn om te zien wat je kunt leren van wat je frustreert en om een ‚Äč‚Äčandere weg naar jouw doel te proberen. Of het kan zijn om het nog een keer te proberen en door te gaan. Of het kan zijn dat je je gewoon realiseert dat je de laatste tijd misschien wat te veel hebt gedaan en dat je vanavond of een paar dagen de tijd moet nemen om gewoon te ontspannen en voor jezelf te zorgen. Zodat je kunt opladen en dan weer op een meer gefocuste manier kunt beginnen met wat je uit je leven wilt halen.

 

Volg je ons al op instagram? Klik hier voor dagelijkse inspiratie.