Home > Blogs > Een meisje van zestien

Een meisje van zestien

Zestien is ze, bijna zeventien. En natuurlijk heeft ze haar ouders gevraagd of die akkoord gingen met een behandeling. En ja graag, want ze hadden alles al geprobeerd. Met haar ernstig hoofdhuid eczeem hadden de huisarts, dermatoloog en allergoloog al geprobeerd te helpen. Helaas. Alleen de dure shampoo van de kapper bood iets verlichting. Dus inderdaad, probeer ook maar complementaire therapie. Baat het niet, dan schaadt het ook niet.

meisje-van-zestien

Ze vertelt. En huilt.

Wat een verdriet, zo lang weggestopt. Gepest op de middelbare school. Een fout vriendje. Valse vriendinnen. Jarenlang toneel gespeeld en als een stoere meid gedaan of het haar allemaal niets deed. En al dat verdriet komt dan toch ergens weer naar buiten. In haar geval haar hoofdhuid. ‘De Sleutel’ van Christiane Beerlandt geeft uitleg over het ontstaan van eczeem en omschrijft de kernoplossing: zorg voor jezelf, kies voor jezelf, hou van jezelf. Ook over de plek van het eczeem, het hoofd, schrijft ‘de Sleutel’ een mooie uitleg. Het klopt allemaal, het is herkenbaar.

We praten over wat haar is overkomen en de overtuigingen die daardoor bij haar zijn vastgezet. Dat ze niet goed genoeg is, dat ze lelijk is, dat ze er niet bij hoort. Met EFT proberen we de negatieve overtuigingen om te polen. En dat lukt. Opgelucht gaat ze naar huis.

Nog meer verdriet…

De tweede sessie is vergelijkbaar. Nog meer verdriet, nu om andere thema’s, nog een laagje dieper. En weer kan ‘de Sleutel’ duidelijkheid geven. Een burn-outbehandeling helpt haar nu verder. Daar komen bij de drukpunten dezelfde thema’s tevoorschijn. Zo bijzonder.

De derde keer komt ze vertellen dat het eczeem nagenoeg weg is. Ze straalt van zelfvertrouwen. En ze heeft het plan om de opleiding voor complementair therapeut te gaan volgen, zo bijzonder vindt ze wat hier is gebeurd. Ik vertel haar dat ze eerst nog even wat levenservaring op mag gaan doen. Maar dat enthousiasme is wel heerlijk!

Fijn om zo’n lief kind te kunnen helpen met mijn energie, mijn hart en mijn helende handen!


Dit is een bijdrage van Karin de Vries van KAAT – Praktijk voor Body & Mind