Home > Blogs > Een leven zonder stress creëren

Een leven zonder stress creëren

Een leven zonder stress is iets wat we allemaal willen. Sommige mensen zijn van nature in staat om dit voor elkaar te krijgen. Andere mensen hebben hier veel meer moeite mee. Waarschijnlijk ben jij ook zo iemand die verlangt naar een leven zonder stress. Daarbij is het belangrijk om hierover te leren. Wat is bijvoorbeeld de rol van stresshormonen? En hoe zorg je er nu met een aantal praktische stappen voor dat je gaat leven zonder stress?

leven-zonder-stress

De rol van stresshormonen

Stresshormonen spelen een belangrijke rol in het menselijke lichaam. Daarbij zijn er 3 hormonen die de meest prominente rol vervullen. Het gaat dan om adrenaline, cortisol en noradrenaline. De bijnier is ervoor verantwoordelijk dat deze hormonen in het lichaam voorkomen.

Wanneer een bedreigende situatie zich voordoet, maakt je lichaam deze stresshormonen aan. Hierdoor ben je voor die periode dat er stress is, in staat om maximaal te functioneren. Zo ben je bijvoorbeeld heel erg gefocust op de bron van de stress. Het concentratievermogen is hoog. Je maakt ook hele duidelijke herinneringen aan, die je op een later moment blijft onthouden.

Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat je lichaam dit maar kortstondig volhoudt. Wanneer de stresshormonen te lang rondrazen, zorgt dit voor fysieke schade. Het is namelijk nooit de bedoeling geweest om regelmatig langdurige periodes van stress mee te maken. Ervaar je dit in de praktijk wel? Dan is het tijd voor verandering.

Leren leven zonder stress

Leren leven zonder stress begint bij het vinden van de juiste informatie. Hier is namelijk veel over bekend. Echter is het niet altijd even makkelijk om het in de praktijk toe te passen. Neem daarom eens een kijkje bij door experts samengestelde online programma’s voor het leren leven zonder stress. Zo leer je al snel wat er allemaal voor jou mogelijk is.

Hulp nodig bij stressklachten? Vind een coach bij jou in de buurt