Home > Blogs > E-coaching tijdens coronacrisis

E-coaching tijdens coronacrisis

De voordelen van herstel in de eigen omgeving.

Op dit moment zitten heel veel mensen thuis met een vorm van Burn out of chronische stress. De directe aanleiding om thuis te werken zijn misschien de Corona maatregelen. Het gevolg van deze situatie is, dat mensen gaan nadenken over de onbalans tussen werk en privé, waardoor de klachten nog verder toenemen. Mogelijk is er ook sprake van plotseling thuiswerkende kinderen en/of een partner, met negatieve gevolgen voor geheugen- en concentratieproblemen. Deze problemen doen zich vaak voor bij Burn out, net als het korte lontje en de extreme moeheid. Bij het herstel proces is reizen en het voeren van gesprekken in een vreemde omgeving altijd lastig. Iemand herstelt bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving. Daar is echter wel hulp bij nodig in de vorm van structuur en richting.

Het resultaat moet zijn een verandering in denkprocessen in de dagelijkse gang van zaken. Dus niet alleen op het werk maar ook in de thuissituatie. Het hele proces van Burn out herstel draait om het in balans brengen van Werk, Prive en Persoonlijkheid.

E-coaching

Futura Esperanza maakt al jaren gebruik van e-coaching. De grote voordelen hiervan zorgen voor een snel en effectief herstel. Zo vindt de daadwerkelijk coaching niet plaats in één gesprek per 2 à 3 weken op een vreemde plek, maar in een continu proces van contactmomenten. Minimaal 3 x per week is er een vorm van overleg, waardoor er veel flexibiliteit ontstaat in de aanpak. Door te werken aan het herstel in de eigen omgeving zal er daar ook eerder een positieve verandering plaatsvinden.

Door slim gebruik te maken van videogesprekken (Skype en of Zoom), email, whatsapp en chat, in combinatie met de bijbehorende opdrachten, ontstaat er een duidelijke structuur. Dit heeft een positieve invloed op het proces van herstel en maakt het mogelijk te herstellen van een Burn out, ondanks de Corona maatregelen.

Een ander voordeel is, dat er geen sprake is van reistijden of verzendproblemen. Er wordt efficiënt en doelmatig gewerkt, waardoor ook de kosten niet te hoog oplopen en er minder snel wachtlijsten ontstaan. Meer weten? www.futuraesperanza.com