Home > Blogs > Duurzame Stress vermindering door echte zonne-energie

Wat is stress?

Om goed te functioneren heeft een mens stress nodig. Om dit op een gezonde manier te ervaren moet er tegenover de situatie van inspanning ook een ontspanning plaatsvinden. Verstoring van deze balans leidt op den duur tot overspanning, chronische stress en mogelijk ook tot een Burn out. Meer over de symptomen van stress en de oorzaken en gevolgen kunt u lezen op onze speciale pagina.

 

Stress verminderen door preventie

Door tijdig te leren omgaan met de eigen stress en die van de omgeving worden problemen aangepakt in een vroeg stadium. Dat heeft als groot voordeel, dat bijsturen en aanpassen nog vrij eenvoudig mogelijk is. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de stressgevoelens.

 

Voor wie?

Deze aanpak is speciaal ontwikkeld voor mensen die:

 

 • Dagelijks een gevoel van spanning ervaren;
 • Graag een toekomst met minder stress willen;
 • Tijd nodig hebben voor bezinning, omdat zij bijvoorbeeld op het punt staan een belangrijk besluit te nemen. Denk aan bedrijfsovername, verkoop of een scheiding;
 • Dagelijks proberen om te gaan met de gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen, zoals een verlies, een persoonlijkheidsstoornis of ptss;
 • Even afstand willen nemen van de huidige realiteit.
 • Op zoek zijn naar structuur om toekomstplannen realistisch te maken.

 

Hoe pakken we het samen aan?

Voorbereiding.

Tijdens een uitgebreide intake komen de problemen, oorzaken en gevolgen kort aan de orde. Vervolgens ontvang je een aantal opdrachten ter voorbereiding op de reis. Daar ga je mee aan de slag in je eigen vertrouwde omgeving, omdat mensen met veel stress op zoek zijn naar rust en zekerheid. Voor de hele voorbereiding moet je denken aan een periode van ongeveer een tot twee maanden, waarin we twee weken voor vertrek nogmaals een kort coaching gesprek voeren om vragen te beantwoorden.

De echte zonne-energie.

Na ongeveer twee maanden gaat de deelnemer voor een werkreis van 9 dagen naar Tenerife. De ultieme test voor het herstel. 9 dagen van intensieve training en coaching, gecombineerd met ontspanning. Tijdens de reis ga je ook aan de slag met een persoonlijk Plan van Aanpak. Hierin leg je vast hoe jij wilt, dat je toekomst er uit gaat zien en wat er daarvoor moet gebeuren.

Afronding

Kort na thuiskomst zul je door ons nog ongeveer 1 maand verder door worden begeleid, om terugval te voorkomen. Daarbij kan van alles aan de orde komen, maar in ieder geval nog twee coaching gesprekken.

Alles onder begeleiding van professionele trainers en coaches, waarbij het altijd mogelijk is om andere deskundigen in te schakelen.

Doel van deze stresspreventie.

Het doel van deze reis kan meervoudig zijn:

 • Belangrijke zaken op een rij zetten om daarna een goed overwogen besluit te nemen.
 • Starten met het verwerken van een belangrijk besluit.
 • Starten met het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis, zoals overlijden of scheiding.
 • Eigen stress onder controle krijgen.
 • Voorkomen dat er een situatie van overspanning ontstaat.
 • Een realistisch stappenplan maken richting toekomst in de vorm van een Plan van Aanpak.

Neem contact op voor jouw persoonlijke reis.

Futura Esperanza

Tel.   +31 (0) 75 7200888

Mob. +31 (0) 6 20712438

info@futuraesperanza.com

www.FuturaEsperanza.com