Home > Blogs > Depressie door thuiswerken

Depressie door thuiswerken

We leven in een tijd waarin velen van ons doen wat vorige generaties niet konden: thuiswerken. Dankzij internet zijn we in staat (en soms verplicht) om onze dagelijkse taken op afstand te doen. Maar kan dat te veel voor ons worden om aan te pakken? Is depressie een risico voor werknemers die voornamelijk uit huis werken?

Laten we de antwoorden op deze vragen eens nader bekijken, evenals wat je kunt doen om jouw geestelijke gezondheid in orde te houden.

Veroorzaakt thuiswerken depressie?

Wat betreft de vraag of werken op afstand een directe oorzaak is van depressie bij werknemers, zijn de resultaten gemengd. Het kan voor sommige mensen extra stress opleveren. Psychologische stress kan depressie beïnvloeden. Dat gezegd hebbende, is er weinig bewijs dat werk op afstand rechtstreeks in verband brengt met depressie.

Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat mensen specifiek op zoek zijn naar banen met de flexibiliteit om thuis te werken om stress te verminderen.

Dingen die je kunt doen om depressies te voorkomen terwijl je thuis werkt

Geef ten eerste toe dat het moeilijk is. Thuiswerken kan moeilijk zijn. Het heeft unieke uitdagingen en voordelen onder normale omstandigheden, laat staan ​​in tijden van unieke stress zoals een pandemie.

 

1. Bel een vriend

Je kunt zelfs een vriend een bericht over hun dag laten inspreken en het naar je verzenden. En je kunt hetzelfde doen. Praat via de telefoon online. Door simpelweg de stem van een vriend of familielid te horen, kun je je meer verbonden en sociaal voelen, en mogelijk gevoelens van isolatie voorkomen.

2. Schrijf je doelen op

Depressie kan jouw productiviteit in de weg staan, vooral als je vanuit huis werkt. Als je een lijst met meetbare doelen voor je hebt, kun je je helpen visualiseren wat je wilt bereiken.

3. Maak een dagelijks schema

Het kan gemakkelijk zijn om de tijd uit het oog te verliezen wanneer je niet op kantoor bent. Het maken van een schema voor de dag helpt je niet alleen om je taken uit te voeren, maar het helpt ook om de gelegenheid te geven om pauzes te nemen om je mentale gezondheid te behouden.

4. Maak tijd om te mediteren

Meditatie kan je een gevoel van evenwicht en kalmte geven, wat je innerlijke rust kan geven en het algehele gevoel van welzijn kan helpen verbeteren. Zelfs als je het je maar kunt veroorloven om een ​​paar minuten te mediteren, overweeg dan de mogelijke voordelen als je vanuit huis werkt. Probeer een geleide meditatie van slechts 3 of 5 minuten.

5. Maak een wandeling

Wandelen komt zowel jouw geestelijke gezondheid als jouw lichamelijke gezondheid ten goede. Regelmatig, stevig wandelen kan jouw humeur helpen verbeteren, wat betekent dat het de moeite waard kan zijn om het in jouw dag in te passen als je regelmatig vanuit huis werkt en met een depressie leeft. Neem 10 minuten of langer de tijd om te wandelen, dansen of thuis een aantal trainingsbewegingen uit te proberen.

6. Werk extern

Afwisseling doet wonderen. Veel horecagelegenheden bieden de mogelijkheid bij hen te komen werken en gebruik te maken van de faciliteiten. Uiteraard volgens de opgestelde maatregelen. Werk dus af en toe op een andere plek om zo gemotiveerd te blijven. Op www.werkextern.nl vind je alle externe flexwerkplekken bij jou in de buurt.