Home > Blogs > De vier vragen

De vier vragen

Als je op een kruispunt in je leven bent aangekomen, kun je soms ontzettend twijfelen. Is die nieuwe baan wel goed voor mij? Mag ik uit mijn relatie stappen? Zal ik deze vrijwilligersklus op me nemen? Gaan we echt verhuizen naar een andere stad?

vier-vragen

Mooi als jij het aan je gevoel kunt overlaten. Als jij in je lijf, in je buik, in je vingertoppen kunt voelen welke kant jouw leven op mag.

Soms lukt dat niet. Dan kun je even niet bij je gevoel komen, misschien omdat je te druk bent, omdat je geen ruimte hebt om even naar jezelf te gaan. Omdat je het gevoel hebt dat anderen het voor jou willen bepalen. Omdat je even niet zo lekker in je vel zit.

In dat geval kun je jouw twijfel te lijf gaan met deze vier vragen. Neem even de tijd om het antwoord op deze vragen vanuit je binnenste op te laten komen. Deze vier vragen kun je dan voor jezelf beantwoorden:

 

  1. Word ik hier blij van?
  2. Is het goed voor mij?
  3. Is het goed voor een ander?
  4. Wordt de maatschappij er beter van?

 

Als je deze vier vragen met JA beantwoordt, dan is het de juiste beslissing!

 


Dit is een bijdrage van Karin de Vries van KAAT – Praktijk voor Body & Mind

kaat-praktijk