Home > Blogs > De Pijn Reset Methode

De Pijn Reset Methode

Een oplossing bij veel chronische pijnklachten!

In een hectische wereld waarin veel mensen dagelijks geconfronteerd worden met stress en uiteenlopende vormen van pijn en klachten, lijkt het vinden van effectieve oplossing bij chronische pijn vaak een uitdaging.

pijn-reset-methode-balansportaal

De Pijn Reset Methode is een revolutionaire benadering die de manier waarop we naar pijn kijken, volledig verandert en voor heel veel mensen wel een oplossing biedt.

Het blijvend oplossen van spanning- en pijnklachten bij chronische pijn staat centraal in de Pijn Reset Methode. Deze methode pakt de onderliggende oorzaken aan omdat spanning en pijn in het lichaam niet zomaar ontstaan. Het puur en alleen behandelen van het lichaam geeft bij chronische pijn zelden de oplossing.

Een belangrijke stap is het identificeren van emotionele spanningen die mogelijk zijn vastgehouden in het lichaam. Dit kunnen traumatische ervaringen, langdurige stressfactoren of onderdrukte emoties zijn. Onbewust onderdrukte emoties kunnen namelijk veranderingen in het autonome zenuwstelsel veroorzaken, resulterend in verminderde doorbloeding en zuurstoftekort in weefsels zoals spieren, zenuwen en pezen, wat leidt tot pijnklachten.

Holistische Totaalaanpak

De Pijn Reset Methode onderscheidt zich door zijn holistische MindBody totaalaanpak. Het streven is niet om slechts symptomen te bestrijden, maar om de dieperliggende oorzaken van chronische pijn aan te pakken. De behandeling omvat verschillende aspecten zoals ademhaling, beweging, ontspanning, leefstijl, levenservaringen, voeding en mindset.

Indien nodig wordt er fysiek gekeken en gebruik gemaakt van de nieuwste ‘reset’ technieken om bijvoorbeeld triggerpoints (spierknopen) te deactiveren. Op maat wordt gekeken wat er nodig is en hier zijn verschillende tools en technieken voor. Geen dry needling, geen pijnlijke behandelingen, maar wel zachte, effectieve technieken die direct werken.

Opvallend is dat veel cliënten al voor hun eerste fysieke afspraak aanzienlijke (50-80%) pijnvermindering ervaren door voorbereidende opdrachten, educatie en huiswerk die ze tijdens het traject krijgen.

Zelfreflectie is ook een belangrijk onderdeel van de Pijn Reset Methode. Door bewust te worden van gedachten, overtuigingen en emoties, kunnen patronen doorbroken worden.

Wat maakt de Pijn Reset Methode anders of completer dan reguliere therapie?

Een ‘standaard’ traject bestaat meestal uit (voorbereidende) opdrachten en een volledige behandeldag, aangevuld met 2 of 3 losse uitgebreide consulten. Geen korte consulten zodat er genoeg tijd is om fysiek te behandelen, te coachen, naar andere factoren te kijken. Tijdens de duur van het traject, krijg je persoonlijke begeleiding. De duur van het traject ligt meestal rond de 6 weken, al kan dit bij diverse aanbieders wisselen.

Mijn Persoonlijke Ervaring:

Zelf heb ik chronische pijn en een burn-out gehad, en er is tegen mij gezegd: ‘Leer er maar mee leven.‘  Ik kende de Pijn Reset Methode toen nog niet en ben van het kastje naar de muur gestuurd. Alleen een Pijn revalidatie traject zou mij uiteindelijk kunnen helpen met accepteren en ‘leren leven met de pijn.’ Dat accepteerde ik niet en gelukkig stuitte ik op het werk van Dr. John E Sarno en zijn visie op TMS (Tension Myoneural Syndrome), ook wel het MindBody Syndroom genoemd. Dit startte mijn weg naar genezing, en nu ben ik pijnvrij!

Mijn proces duurde wel even omdat ik het zelf moest uitvogelen, omdat ik een massagepraktijk had, opstellingen, sportlessen en personal training gaf, merkte ik dat ik een totaal oplossing wilde gaan bieden voor mensen met (chronische) pijnklachten. Daarom ben ik mij verder gaan verdiepen en ontwikkelen.

De Pijn Reset Methode sluit heel mooi aan bij andere opleidingen en trainingen die ik onlangs gedaan heb. Deze methode heb ik met mijn eigen jarenlange expertise gecombineerd en ik zie zulke mooie resultaten met de trajecten die ik geef, als ook bij collega therapeuten die met deze methode werken.

Ontdek De Pijn Reset Methode:

Als je last hebt van chronische pijnklachten, is het de moeite waard om te onderzoeken of de Pijn Reset Methode jou kan helpen. Geen rondgang meer langs verschillende behandelaars of het bestrijden van symptomen.

In dit inspirerende en transformerende programma van 7 of 12 weken, krijg je bij mij de tools en volledige individuele begeleiding op maat. Een totaal programma waar je op fysiek, mentaal en emotioneel vlak aan de slag gaat.

Meer informatie kan je hier vinden: de Pijn Reset Methode en wat een traject bij mij inhoudt. De meeste Pijn Reset Behandelaren en MindBody Coaches die volgens deze methode werken, hebben op hun site een online PIJNTEST staan. Deze test geeft snel inzicht of er iets aan jouw klachten gedaan kan worden. Bij interesse kun je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen om te bespreken of een traject jou echt kan helpen.

Als je besluit een traject te volgen, zoek dan een therapeut die bij jou past. Hier kan het adviesgesprek bij helpen.


Dit is een bijdrage van Kiki Kemp, Holistisch Pijn Reset Behandelaar en MindBody Therapeut bij Carenetics® | Pijnvrij zijn