Home > Blogs > De Filosofie van de Nordic Walking Stok

De Filosofie van de Nordic Walking Stok

Er moet mij iets van het hart en het is een beetje beschamend om dit nu openbaar te maken, maar…ik loop sinds kort met nordic walking stokken!

nordic-walking-cayayoga

Ja, wie had dat ooit gedacht? Ik vond het zelf altijd iets bejaards hebben, alsof je niet echt zelf kunt wandelen en die stokken nodig hebt om vooruit te komen. En dan loop ik er nu zelf mee. Ja, wat kan je toch beperkende gedachten hebben nietwaar? Over een ander en zeker over jezelf. Alsof het beschamend is om toe te geven dat je misschien wel beter loopt zo en nog sneller ook… en dat je dus ook meteen je armen traint. Ja, er zijn eigenlijk alleen maar voordelen te benoemen en ik vind het nu dus tijd om dat toe te geven. Het mag er zijn! Geen beperkende gedachten meer over nordic walking stokken.

Toegeven dat je hulp nodig hebt

Tijdens het lopen vanochtend dacht ik over de filosofie van de nordic walking stokken, als een metafoor voor toegeven dat je hulp nodig hebt, maar het te beschamend vindt om toe te geven. Met andere woorden: stel, je wilt iets bereiken in het leven, bijvoorbeeld meer bewegen en ook wat afvallen, en je hebt de tools binnen handbereik, de nordic walking stokken, waarom zou je ze dan niet gebruiken? Of een ander voorbeeld: ik wilde dit jaar beter gefocust raken en meer grip krijgen om mijn bedrijf beter neer te zetten. Wat ik precies wilde, wist ik niet, maar ik wist wel wat ik niet meer wilde. Ik wilde mij in ieder geval duidelijker neerzetten online.  En toen kwam er “toevallig” een coach op mijn pad.  Online notabene, zodat ik kon zien en leren hoe dat zou zijn en of het werkte. En ja, het heeft mij veel inzicht gegeven en heb daardoor ook de stap durven zetten om online les te geven en ook mijzelf zichtbaarder gemaakt online als coach voor mentale vitaliteit via raja yoga.

Dus wat is, volgens mij, de filosofie van de nordic walking stok?

Hulp aanvaarden en omarmen als je het nodig hebt.  Je hoeft je niet te schamen om toe te geven dat het even niet gaat. Misschien kan het anders en misschien gaat het dan wel veel beter? Geef jij je beperkende gedachten op en zet je de eerste stap? Durf jij hulp te vragen? Heb jij een stok achter de deur nodig?

Herken jij je in dit verhaal? Misschien kan ik jouw (nordic walking) stok achter de deur zijn!


Dit is een bijdrage van Carina Meijer van CayaYoga