Home > Blogs > Burn-out & Astrologie | Steenbok

Burn-out & Astrologie | Steenbok

22 december tot 20 januari

Het teken Steenbok behoort tot het element aarde. Zijn seizoen is de winter. Het is een hoofdteken en wil daardoor alles zelf bepalen.

Zijn planeet is Saturnus en behoort tot het 10e huis.

Het element aarde maakt rustig, is maatschappelijk gericht en wat terughoudend.

Zijn gevoel gaat uit naar tastbare zaken.

Het idee gaat samen met de vorm. Denken en doen is één.

De Steenbok is realistisch en productief. Mochten er  zekerheden verdwijnen, dan kan hij zwaarmoedig worden en twijfelen aan zijn eigenwaarden. Hij is ambitieus, standvastig, betrouwbaar, maar hij kan ook streng en wat pessimistisch uit de hoek komen. Hij weet zich zo goed te beschermen dat je er soms moeilijk contact mee kunt maken. De Steenbok weet hoe de materiële wereld in elkaar zit, met geduld en discipline komt hij ver. Ambtenaren en politici vallen veelvuldig onder dit teken, zij zijn goed gedocumenteerd. Maar ook kunstenaars!

 

Burn-out & Steenbok

Zijn valkuil ligt in het feit dat hij teveel op het uiterlijk af gaat. Hij is steeds bezig een goede indruk te maken. Zolang alles goed gaat heeft hij niets in de gaten, ook al is de zaak in de realiteit al helemaal verandert of verloren. Vallen de zekerheden weg, dan vallen ze in een groot gat. Dan komt de vraag: hoe geef ik zin aan mijn leven?

 

Heling

Omdat de Steenbok zo plichtsgetrouw is en hij het moeilijk vindt om zich te uiten, zichzelf misschien teveel wil beschermen, kunnen er blokkades ontstaan in de omgang met zijn dierbaren. Door op tijd in te zien wanneer iets zijn tijd heeft gehad en hij zijn faalangst weet te overwinnen, komt er ruimte vrij voor een nieuwe start.

 

Sleutelwoorden voor de Steenbok

Verantwoordelijkheid, betrouwbaar en geduld.

 

Mocht je meer willen weten over het teken Steenbok of hoe je een burn-out kunt voorkomen lees dan mijn profiel.

Antoinette van der Kaaij