Home > Blogs > Burn-out & Astrologie | Leeuw

Burn-out & Astrologie | Leeuw

Wat zegt je sterrenbeeld over een burn-out, je valkuilen, sterktes en gebeurtenissen in je leven? Elke maand geeft astrologe Antoinette van der Kaaij ons inzicht in het verband tussen een burn-out en ons sterrenbeeld. Deze maand staat de Leeuw centraal.

Antoinette van der Kaaij

Na jaren studie en vervolgopleidingen is nu mijn doelstelling astrologie voor iedereen toegankelijk  te maken. Vooral jongeren wil ik kennis laten maken met de astrologie. Met nadruk op de praktische benadering hoe om te gaan met de blauwdruk van je eigen horoscoop waardoor je gerichte keuzes kunt maken. Inzicht in je horoscoop geeft je een duidelijk beeld van de sterktes en valkuilen die je horoscoop met zich mee brengt. Elke maand publiceer ik een blog en bespreek ik daarin de kwaliteiten en valkuilen van het sterrenbeeld wat die maand centraal staat.

Sterrenbeeld

Ons sterrenbeeld laat iets zien over de identiteit en kwaliteiten die we hebben meegekregen bij onze geboorte. De periode van de Leeuw is van 22 juli tot 23 augustus. Het is een vuurteken, vasthoudend. Zijn planeet is de Zon. Kwaliteiten zijn enthousiasme, optimistisch, toekomst gericht, inspiratie en doorzetten. Het thema is zoeken naar zijn identiteit en vertrouwen te ontwikkelen.

De Leeuw

De leeuw is een positief gepassioneerd teken. Hij wil stralen en is de koning der dieren. Wanneer hij een doel voor ogen heeft kan hij zeer vasthoudend zijn en dan wachten tot hij zijn “prooi” te pakken heeft. Hij heeft de tijd…. Door blij te zijn met zichzelf en open te staan voor kritiek en zelfkritiek kan hij een krachtige Leeuw worden en een inspiratie worden voor anderen. Gaat hij negatief om met deze kwaliteiten dan kan er een verwaandheid ontstaan, een verkeerde trots en een overmatig verlangen zich van anderen te onderscheiden. Dan kan zijn creativiteit omslaan naar dramatisch vertoon.

Klachten

Door vasthoudendheid kan hij in teveel stress terecht komen omdat hij bang is dat zijn doel niet wordt gezien of dat het niet gaat lukken, zijn ego is te groot en accepteert geen afwijzing. Dan wordt hij dominant waardoor er weinig ruimte overblijft voor de ander. DAT is de valkuil van de Leeuw en is tegelijk zijn KRACHT!

Loslaten

Wanneer laat je los en wanneer zet je door? Door op tijd los te laten en opnieuw te beginnen met een ander project of doel kan de Leeuw veel stress voorkomen en de leider worden waar hij voor geboren is en daardoor de Zon voor iedereen laten schijnen.

Wil je een uitgebreidere uitleg over de rode draad in je leven en wellicht het verband zien tussen een burn-out en een sterrenbeeld? Ik help je graag verder. Bekijk hier mijn profiel op Balansportaal. Blijf op de hoogte van mijn nieuwe blogs via instagram.

Antoinette van der Kaaij