Home > Blogs > Zomer saai? Of zaai je in de zomer? 

Zomer saai? Of zaai je in de zomer? 

De zomer komt eraan, een moment van bezinning? Verwerken van de dingen van afgelopen jaar? Of plannen maken voor de toekomst?

bloemetjes en bijtjes

Zomertijd

We merken het aan alle kanten, het begin van de zomer breekt aan. Bijen gonzen op de bloemen, de geuren van bloesem, vers gemaaid gras en voorzichtige zonnestralen verwarmen ons. Geuren en kleuren overweldigen ons. Gaan we erin op of kunnen we er simpelweg niet aan toegeven?

Buitenstaander

Je wilt je graag gelukkig voelen, geïnspireerd door wat er in de natuur tot wasdom komt. Je ziet wel de schoonheid en de ontwikkeling, maar het is net of het je niet raakt. Of je er een buitenstander van blijft. Je hoort wel de bijen in de bloemen, je hoort de vogels zingen, je ziet het uitkomen van de knoppen en je constateert dat er ineens heel veel groen is. Maar ben je er ook écht bij?

Het is een vervreemdend gevoel om tegelijkertijd de mooie ontwikkelingen in de natuur buiten waar te nemen, en tegelijkertijd ook te beseffen dat het niet tot je doordringt, dat je niet in het hier en nu aanwezig bent.

Worstelen, heel normaal

Het is goed om te beseffen dat dit helemaal prima is en vaak voorkomt. Iedereen van ons worstelt hier van dag tot dag mee. Onze geest blijft nou eenmaal continu alert! Het is de kunst om te vinden hoe je, én kan genieten van alles wat je meemaakt, wat in je omgeving gebeurt, én tegelijkertijd ook dicht bij jezelf kan blijven.

Goed om je te bedenken dat de komende periode, een periode van iets meer rust zo in de zomervakantie, je ook de gelegenheid biedt om na te denken wat jij nodig hebt om na de zomer weer voluit te kunnen gaan voor wat voor jou belangrijk is!

Ruimte maken voor wat belangrijk voor je is

Wij van 24U helpen je daar graag bij. Vanuit onze trainingen, opleidingen, maar vooral ook vanuit ons menszijn. Want hebben we immers niet allemaal ontdekt wat onze mogelijkheden en struikelblokken zijn?

We helpen je graag met onze 8-weekse mindfulness training. Maar ook helpen we je graag in onze individuele coaching sessies. En weet dat deze training in veel gevallen ook door de zorgverzekeraar vergoed wordt! Kijk maar of dit ook voor jou geldt!

Neem voor de mogelijkheden contact op via www.twoforyou.nl.  Samen zoeken we de juiste weg om jou verder te helpen!

Mooie zomer!


Dit is bijdrage van Rosetta Kooistra en Frodo de Valk van 24U Mindfulness Trainingen & Coaching