Home > Blogs > 1 op de 3 Nederlanders heeft psychische klachten door corona

1 op de 3 Nederlanders heeft psychische klachten door corona

1 op de 3 Nederlanders heeft psychische klachten door corona. Sinds de coronacrisis ervaren Nederlanders meer angstgevoelens, depressieve klachten en slaapproblemen. Dit staat in het op 8 mei gepubliceerde resultaat van een online enquête door het Trimbos instituut. Logisch, vind ik. Onze wereld is gevuld met angst en onzekerheid. Gelukkig merk ik, als Reiki healer, hierin een verschuiving. Mensen stoppen met het negeren van klachten of grijpen naar medicatie, en gaan aan de slag met healing – door bijvoorbeeld Reiki. Het bijzondere is dat dit soort healings balans kunnen brengen. Een oplossing in de kern, in tegenstelling tot bijvoorbeeld antidepressiva. Zou dit het moment zijn waarop Nederland spiritueel ontwaakt?

Zweverig is het nieuwe normaal

Ik pleit ervoor dat “zweverig” het nieuwe normaal wordt. Het één hoeft het ander ook niet uit te sluiten. Zo ben ik zelf super rationeel en pragmatisch. Dat moet ook wel, gezien ik mijn eigen bedrijf run en projectmanagement doe voor grote bedrijven. Ik heb een NLP opleiding afgerond dus ik weet ook hoe ik mensen kan coachen om iets te doen met hetgeen waar ze tegenaan lopen. En daarnaast weet ik uit ervaring hoe belangrijk het is om in balans te zijn. En dat dat geen kwestie is van stoer doen en doorwerken. Maar juist van aandacht geven en helen.

Antidepressiva of een duurzame oplossing

In Nederland slikken zo’n 1,2 miljoen mensen antidepressiva. En de vraag is wat dit oplost. Zo stelt ook oud-huisarts en epidemioloog Dick Bijl in zijn kritische boek over antidepressiva. Het klinkt misschien zweverig, maar waarom zou je grijpen naar pleisters wanneer je de wond van binnenuit kunt helen? Medicatie is vaak een middel om symptomen te bestrijden, maar het probleem wordt er niet mee opgelost. Vaak zit er ook een onderliggend probleem. Door de healing daarop af te stemmen behandel je het échte probleem. Dat is niet altijd even fijn want je zult door bepaalde emoties moeten. Maar het lost op, in plaats van dat het iets uitstelt of verdoofd.

Psychische klachten tijdens Corona

Ik behandel de laatste tijd veel mensen met klachten in hun onderbuik of -rug en benen. Dit heeft veelal met hun eerste chakra te maken, het wortelchakra of Muladhara chakra. Als dit uit balans is, dan ontstaat er angst, onzekerheid en rusteloosheid. En die angst is momenteel super logisch en verklaarbaar. Als je kijkt naar de 6 niveaus van levensbehoeften van een mens, zoals beschreven in de piramide van Maslow, dan hoort veiligheid en gezondheid in de tweede onderste laag. Zekerheid. Dat is in deze tijd een moeilijk punt. Wanneer dit wankelt, dan wankelt alles erboven ook. Je kunt je niet meer geven in je relatie, vriendschappen staan onder druk, presteren op je werk wordt lastig en je voelt je niet meer écht jezelf.

Wat is Reiki

Reiki is de universele levensenergie die om ons heen hangt. Het is een eeuwenoude geneeswijze met als basis de zelfhelende eigenschappen van het lichaam. Onbewust past iedereen het toe. Een hand op een zere plek leggen, dat geeft al verlichting en troost. Dat is de basis van Reiki.

Dit gebeurt ook tijdens een behandeling. De Reiki energie stroomt door de handen van de gever en baant zich een weg door het lichaam van de ontvanger. Reiki herstelt de balans in het lichaam van de ontvanger. Naast de basisbehandeling die plaatsvindt door middel van handopleggingen – terwijl je bijvoorbeeld op een tafel ligt of op een stoel zit, is er zoiets als Reiki op afstand.

Bij Reiki op afstand kan je in het comfort en de veiligheid van je eigen huis een behandeling ondergaan. Het is heel bijzonder, er is geen fysiek contact nodig en zelfs geen telefoonlijn. Op afstand kan de Reiki healer verbinding maken met jouw energetische lichaam om zo blokkades weg te nemen.

Angsten, stress, oude pijnlijke trauma’s of fysieke klachten kunnen hierdoor verbeteren.

Is dit de tijd waarop we meer open gaan staan voor de balans en heling in onszelf?

 

Als jij er klaar voor bent om je angsten, onzekerheden, stress of fysieke/mentale klachten aan te pakken, kijk dan voor meer informatie over Reiki en de behandelingen op MNGme.nl/Reiki of zoek een Reiki healer op in jouw buurt.

Deze blog is geschreven door Mariska Vermeulen, Reiki healer en eigenaresse van MNGme.