Home > Blogs > Bewustzijn kun je trainen – bewustzijnstraject

Bewustzijn kun je trainen - bewustzijnstraject

De coronacrisis heeft, net als elke andere crisis (persoonlijk of extern) grote impact op wie we zijn en hoe we ons voelen. Eén van de belangrijkste dingen hierbij is vooral zelf te bepalen hoe je hiermee omgaat. Hoe je er tegenaan kijkt. In hoeverre je het je gedachten laat beïnvloeden. En in hoeverre je het je dag laat overheersen. Je hier bewust van zijn is eigenlijk de enige voorwaarde. Maar hoe doe je dat? Gelukkig kun je je bewustzijn trainen!

Bewust bewegen

Bewegen is goed voor je, dat is bekend. Maar het mooie van bewegen is dat het op heel veel gebieden een positieve invloed heeft. Wanneer je elke dag een uurtje wandelt of half uurtje fietst, ben je niet allen goed bezig voor je spieren en je conditie, maar wordt je ook wat blijer. Je lichaam maakt bepaalde stofjes aan zoals endorfines en andere hormonen. Maar je kunt deze tijd ook extra goed gebruiken door om je heen te kijken. Om de natuur, de mensen, je omgeving goed in je op te nemen. Door te onthouden wat er is gebeurt en wat je hebt gezien en hier later nog even aan terug te denken. Dit is een praktische, makkelijke en leuke manier om meer bewust te worden.

Bewust opstaan

Hoe voel je je eigenlijk als je opstaat? Baal je van de wekker of spring je blij uit bed? Heb je lekker geslapen of pijn in je rug? Meestal zijn we al aangekleed en klaar voor de dag voordat we doorhebben dat we leven. En met leven bedoel ik bewust leven natuurlijk. Dat je even hebt stil gestaan bij het liedje in je hoofd of echt even naar je kind hebt gekeken. Door je bewust te zijn van hoe je opstaat en hoe je je voelt, begin je de dag anders. Dan begin je de dag al op de rand van je bed. En daardoor kun je ook beter voor jezelf zorgen. Gewoon even voelen wat je nodig hebt! Dat kan een aspirientje zijn, i.p.v. doorlopen met hoofdpijn of een lange douche om even echt goed wakker te worden. Wanneer je bewust opstaat, maak je een betere start en train je direct je bewustzijn.

Bewustzijn verder trainen

Is het dan echt zo simpel, je bewustzijn trainen? Ja hoor, de eerste stappen zeker! En nog leuk om te doen ook. Maar naarmate je je bewuster wordt, zul je ook merken dat je er vaker voor kiest om weer in je onbewuste patronen weg te zakken. Wel zo makkelijk en rustig. Je hoeft dan vooral niet al te goed te kijken naar de vervelende kanten van het bestaan zoals stress en blokkades. Om je hierbij en hier doorheen te helpen, heb ik het bewustzijnstraject ontwikkeld.

Bewustzijnstraject

In het bewustzijnstraject leer ik je meer vertrouwen in je lijf te krijgen. Hierdoor trainen we je bewustzijn. Deze training bestaat uit mentale oefeningen, ademoefeningen, coaching en healing – afgestemd op wat jij nodig hebt. Door meer verbinding met je lijf, wordt je meer bewust en krijg je ook weer een betere verbinding met je leven.

Wil je hier meer over weten kijk dan even op mijn website onder bewustzijnstraject of neem contact met me op.


Dit is een bijdrage van Marije Steur – Coach voor meer energie en bewustzijn