Best gelezen blogs op Balansportaal - maart 2023
Elke week verschijnen er op Balansportaal diverse (gast)blogs, interviews en artikelen.
Hieronder vind je de 5 best gelezen blogs van maart 2023
Wil jij anderen ook inspireren/informeren met een gastblog? Neem contact met ons op via contact@balansportaal.nl.
Leven met een geagiteerde depressie
door Balansportaal – Het is niet altijd even makkelijk om te bepalen of je nu wel of niet een depressie hebt. Bovendien zijn er vervolgens ook nog verschillende soorten depressie. De ene uit zich namelijk niet op dezelfde manier als de andere. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat je met een geagiteerde depressie te maken hebt. Maar wat houdt dit nu precies in? Lees verder…
De invloed van een burn-out op de menstruatiecyclus en andersom
door Balansportaal – Iedere burn-out is anders, per persoon uit dit zich op verschillende manieren. Maar één ding is wel daadwerkelijk verschillend: de burn-out voor een vrouw en voor een man. De oorzaken kunnen wel gelijk zijn, zoals hoge werkdruk, je grens overgaan of problemen in de relationele sfeer, maar de klachten kunnen sterk verschillen. Mannen en vrouwen zijn zeker gelijkwaardig, maar niet hetzelfde. Lees verder…
Doorslaapproblemen? Dit zijn de 7 meest voorkomende oorzaken
door Balansportaal – Problemen met doorslapen zijn erg vervelend. Het zorgt ervoor dat je moe bent, minder productief bent en meer stress hebt. In dit artikel gaan we in op de meest voorkomende oorzaken van doorslaapproblemen en lichten we kort toe wat je eraan kunt doen. Lees verder…
Het verschil tussen Long COVID en burn-out
door Angelique van Driel – Burn-out en long (langdurig) COVID lijken qua klachten veel op elkaar. Toch is het niet helemaal hetzelfde. In dit artikel bespreek ik de verschillen en de overeenkomsten, zoals ik die in de praktijk zie. Ik ben Angelique van Driel, holistisch fysiotherapeut en NLP-en leefstijlcoach. Met mijn bedrijf Fysioliek geef ik cursussen voor zowel mensen met Burn-out klachten en heb ik een online revalidatie gemaakt voor long COVID patiënten. Lees verder…
Wat is systemische therapie?
door Balansportaal – Systemische therapie heeft zijn wortels in gezinstherapie, hoewel het tegenwoordig niet nodig is om gezinsgericht te zijn om systemisch te worden genoemd. Bij deze benadering is het belangrijkste de relatie: het proces van interactie tussen mensen en niet zozeer de observatie van het geïsoleerde individu. Het was de Oostenrijkse bioloog en filosoof Ludwind Von Bertalanffy die in 1968 de Algemene Systeemtheorie formuleerde. Hij gebruikte het concept van het systeem als “een netwerk van elementen in interactie”. Lees verder…