Home > Blogs > Ben ik overspannen?

Ben ik overspannen?

 

Je voelt je al een lange tijd niet echt goed. Je hebt bijvoorbeeld continu te maken met een opgejaagd gevoel. Het is maar zelden dat je je echt rustig voelt en op je gemak bent. En dus vraag je je af wat er nu eigenlijk aan de hand is. Ben ik overspannen? Is er iets aan de hand? En zo ja, hoe weet ik dan precies wat overspannen klachten zijn?

Laten we in dit artikel de specifieke klachten bij overspannenheid erbij pakken. Zo kom je er binnen de kortste keren achter wat ze zijn en of je er mee te maken hebt.

ben-ik-overspannen

Overspannen klachten

Overspannen klachten zijn vrij specifiek. Het is dan ook redelijk goed te herkennen of je op dit moment overspannen bent. Een antwoord op de vraag ‘Ben ik overspannen?’ krijg je dan ook door te kijken naar de volgende klachten:

  • Hoge vermoeidheid: Vermoeidheid is onlosmakelijk verbonden met een overspannen gevoel. Door de aanhoudende spanning put je jezelf namelijk mentaal en fysiek uit.

  • Moeite hebben met harde geluiden: Ook leidt dit ertoe dat je minder goed tegen harde geluiden kunt. Drukte of lawaai op afstand lijken je te triggeren.

  • Slecht concentratievermogen: Daarbij ondervind je veel moeite om je te concentreren. Het is lastig om je minutenlang op één bepaald iets te focussen.

  • Slecht geheugen: Verder geeft men vaak aan dat er sprake is van een slecht geheugen. Het is lastig om op de korte termijn bepaalde zaken te onthouden.

  • Niet lekker in je vel zitten: Tot slot heerst er een algemeen gevoel dat je niet lekker in je vel zit. Het is niet altijd even fijn om jou te zijn.

Nooit meer overspannen zijn

In het ideale scenario krijg je het voor elkaar om ervoor te zorgen dat je nooit meer overspannen bent. Of in ieder geval een stuk minder. Dat is uiteindelijk toch het doel.

Het fijne is dan dat er experts en professionals zijn die zich dagelijks bezighouden met overspannenheid. Zo is het voor hen geen probleem om jou bij te staan bij het bereiken van jouw doelen.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje tussen de verschillende behandelingen die we hiervoor aanbieden. Wie weet zie je er wel iets tussen dat je direct aanspreekt. Daarmee is de eerste stap richting jouw herstel gezet.