Home > Agenda > Workshopdag misofonie-tinnitus-triggergeluiden 15 oktober in Elsloo (LB)

Workshopdag misofonie-tinnitus-triggergeluiden

klik hier voor het programma en informatie

Wat is misofonie?

Bij misofonie heb je last van geluiden die extreme gevoelens van woede, walging of haat opwekken. Denk hierbij aan een collega die een appel eet, of je partner die naast je op de bank een zak chips zit te eten, etc.
Letterlijk betekent misofonie “haat voor geluiden”.
Samen met jou wil ik graag onderzoeken hoe we jouw hevige (haat)gevoelens voor geluiden kunnen omzetten naar een aanvaardbare emotie. Door het neutraliseren van de triggergeluiden zullen je klachten sterk verminderen of zelfs weggaan. Dit vergt ook inzet van jouw kant. Als je hiertoe bereid bent, boeken we zeker vooruitgang. Als ik het kan, kun jij het ook! Ben je er klaar voor?

Ik heb Misofonie overwonnen!
Ik kies voor de verandering en ontwikkeling! Waar kies jij voor?

Jeanine en misofonie
Al sinds mijn jonge jeugd ontwikkelde ik een afkeer voor geluiden en durfde hierover niet te praten. Dit heb ik jarenlang volgehouden.
Vroeger als kind ervoer ik veel onbegrip in ons gezin voor mijn afkeer voor geluiden, ik zonderde mij vaak af. Ook werd ik een kei mijn triggers te herkennen en ze vooral te vermijden, goed- of kwaadschiks.
Het gesnurk van mijn partner bijvoorbeeld maakte mij razend, ik kon hem af in toe in mijn gedachten wel iets aandoen. Daar hoorden ook pennenklik geluiden, krakende chips of andere eetgeluiden bij. Zelfs het heen en weer wippen met benen van iemand in dezelfde ruimte kon mij razend maken. Dat heb ik nu niet meer.

Afgelopen jaren, tijdens mijn persoonlijk ontwikkelingsproces ben ik aan de slag gegaan met geluidshaat en ik merkte dat er verbetering kwam en ik de haat kon loslaten. Het was een zoektocht en hard werken maar het is de moeite waard geweest. Ik word in groepen niet meer getriggerd door mijn vroegere “haat”geluiden en ik kan nu in de bioscoop of het theater zitten en niet meer woest worden van krakende zakken chips en smakgeluiden. Hoe ik dit heb gedaan, wil ik graag met jou delen! Wil jij dat ook?
Ik kies voor de verandering en ontwikkeling! Waar kies jij voor?

Artikel in De Limburger
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230904_94922569?utm_source=Ondernemen-in-Limburg&utm_medium=Nieuwsbrief&utm_campaign=202395

Workshopdag voor mensen met misofonie. Eerstvolgende zondag 15 oktober!
De workshopdagen zijn bedoeld om bewust te worden van misofonie. Je krijgt inzicht waar het mee te maken heeft en je maakt kennis met een aantal technieken waar je direct mee aan de slag kunt.
Na een bijeenkomst kunnen we eventueel je inzichten verder gaan verdiepen in een individueel begeleidingstraject.

Themadag misofonie-geluid-tinnitus-gehoor ZONDAG 15 OKTOBER!
Tijdstip: 10:30- 16:30 uur. Locatie: Het Einde 16 Elsloo
Kosten € 110,00 per dag.

We werken met kleine groepen van maximaal 6-8 personen
Heb jij en/of een gezinslid last van misofonie (geluidshaat). Meld je dan nu aan en krijg meer inzicht in de oorzaak hiervan.

Programma
10:30 Praktijk open, ontvangst met koffie en thee en snacks
11:00  Welkom, inleiding, kennismaking en gezamenlijke oefening voor de hele groep
11.30  Oefeningen in tweetallen en in de groep
13.00  lunch: je neemt een lunchpakket mee, voor een vegetarische soep, koffie en thee wordt gezorgd
13.45  Opening middag
14.00  Ruimte voor persoonlijke opstellingen
16.00  Afronding door oefening of gesprek.
16:30 afscheid.
De dagplanning is een benadering, het loopt zoals het loopt.

Aanmelden, klik hier