Home > Agenda > workshop systemisch werk en opstellen

verkenning systemisch werk en opstellen

systemisch werk en opstellen

systemisch werk en familie- opstellingen: een verkenning

Eureeka Psychologie & Bloei coaching 

Wil je onderzoeken hoe jouw familiesysteem van invloed is op jouw welzijn en gemoedstoestand? 

Wil je oorzaken vinden van iets wat je dwarszit in jouw systeem en een weg vooruit  ontdekken? 

Daarom geven wij de workshop verkenning van familieopstellingen. 

Vanaf je prilste begin ben je verbonden met je ouders en je voorouders, en alles wat hiermee samenhangt. De cultuur, eventueel land van herkomst, religie. Maar ook met traumatische gebeurtenissen, privé, of in crisis of oorlog. 

Deze zaken creëren een bijzondere dynamiek in het familiesysteem, soms meegedragen over generaties. Ze kunnen van grote invloed zijn op jou, je gemoedstoestand, je werk en je relaties binnen en buiten je familie. Met je ouders, je broers of zussen, je partner. 

Het familiesysteem kent haar eigen dynamiek en lijkt te werken via drie systemische basisprincipes die bepalend zijn voor het functioneren, namelijk: 

– Plek 

– Ordening 

– Balans in geven & nemen 

Tijdens de workshop Verkenning Familieopstellingen onderzoek je jouw situatie langs deze principes en kun je op een diepere laag kijken naar oorzaak, gevolg en vooral samenhang in het familiesysteem. Bewustwording, het onder ogen zien, leidt tot inzicht en ontspanning. Oude patronen worden doorbroken, verlangens krijgen ruimte. Je kunt meer vrijheid en meer autonomie ervaren.

 

PROGRAMMA :

Ervaring is de kracht in dit werk. Jouw vragen staan centraal. Na een korte introductie van de basistheorie leiden we je aan de hand van oefeningen langs de weg van het systemische veld. We behandelen jullie concrete situaties aan de hand van familieopstellingen, naar behoefte en naar beschikbare tijd. Werkenderwijs lichten we elementen toe. Via ademhalingsoefeningen ondersteunen wij het lichaamswerk. 

Met deze workshop ben je direct bekend met het systemisch gedachtegoed en krijg je inzicht in de invloed van jouw familiesysteem. Ervaring is geen vereiste. Met een praktijkgerichte aanpak zijn ook ervaren deelnemers zeer welkom. 

WANNEER: zaterdag 9 september 2023 van 10u tot 16u ( inloop vanaf 9.30)

Lunch zelf meenemen ( wij zorgen voor koffie-thee en koekjes).

WAAR: 

Mosselaan 128A 

1934 RD 

Egmond ad Hoef 

DOOR WIE: 

Guido Schmutzer is psycholoog en transformatief coach in de SGGZ en BGGZ in Alkmaar. Guido’s focus ligt op Gestalt technieken, ademwerk en systemisch werk en opstellen. 

Ilse Veel is lichaamsgericht coach en is werkzaam in Egmond ad Hoef; Bij haar praktijk Bloei Coaching kun je terecht voor een breed aanbod aan individuele lichaamsgerichte behandelingen. 

Kosten: deelname € 150,- Na inschrijven ontvang je een betaal-link. SCHRIJF JE IN: door een mail te sturen aan: 

Guido Schmutzer – info@eureekapsychologie.nl, 06 33460817 

Ilse Veel: ilse@bloeicoaching.com, 06-14818767