Home > Agenda > TRE-workshop: Uit je hoofd en in je lijf!

TRE-workshop op 18 oktober in Lunteren. Doe je mee?

Aanmelden

Ontdek jouw natuurlijk herstelmechanisme

 

In deze leer ik je workshop hoe je spanning en stress op een natuurlijke manier loslaat, door jouw natuurlijk herstelmechanisme weer ‘aan te zetten’.  Via je lijf tril je opgebouwde en vastgezette spanning stukje bij beetje in jouw tempo los.  TRE helpt je ook om te voorkomen dat je in het dagelijks leven de spanning te veel laat oplopen. Je leert je grenzen (h)erkennen en voorkomt dat de emmer overloopt.

Het mooie van TRE vind ik dat je niet hoeft te weten waar de spanning vandaan komt. Het kan zijn dat er een herinnering bij je opkomt, maar het kan ook zijn dat je spanning ontlaadt zonder dat je weet waar het vandaan komt. Dat geeft niet. Je lichaam weet wat het moet doen. Jij hoeft het alleen maar te laten gebeuren.

 

Doe je mee?

De workshops worden gehouden op mooie boerderij in Lunteren (Ede). In een kleine groep en in een veilige sfeer gaan we samen aan de slag. Eerst vertel ik wat over de methode en hoe TRE werkt, daarna gaan we samen de oefeningen doen. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn, de oefeningen zijn laagdrempelig en voor iedereen uitvoerbaar.

 

Lijkt het op yoga? Deze vraag krijg ik regelmatig. Nee, het is echt een totaal andere ervaring. Ja, het zijn ook fysieke oefeningen en je wordt er rustig van. Maar daar houdt de vergelijking wel op. Bij TRE werk je met de oefeningen heel zorgvuldig aan het ‘prikkelen ‘ van je psoas spier, die jouw brein het signaal geeft dat je spanning mag loslaten. Als je dat op het eind van de sessie doet, dan begint je lijf van binnenuit overtollige spanning – van gisteren of van lang geleden – los te trillen. Voor mensen vaak een bijzondere ervaring.

 

Ja, ik doe mee op 18 oktober

Boekje mee naar huis

Na afloop is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en is er ruimte voor vragen. Je krijgt een boekje met achtergrondinformatie en gedetailleerde beschrijving van de oefeningen mee naar huis, zodat je er zelf mee verder kunt. Het is overigens wel verstandig  minimaal twee keer een workshop en/of een individuele sessie te volgen voordat je TRE zelf gaat doen.

 

De TRE® methode is ontwikkeld om mensen van dagelijkse en chronische stress of spanning af te helpen. Deze oefeningen worden, met succes, in meer dan 65 landen gebruikt bij het herstel van lichamelijke, emotionele en mentale kachten of post-traumatische stress symptomen. Naast herstel helpt het je ook om beter te ontspannen.

 

Workshopdata

 

  • 18 oktober 2023
  • 1 november 2023
  • 17 november 2023
  • 29 november 2023
  • 8 december 2023

Meer informatie en inschrijven

Professionele begeleiding

Ik ben erkend  TRE-provider en lid van de landelijke branchevereniging, TRE Nederland.

Daarnaast ben ik als lichaamsgericht coach ook opgeleid als Mind Eye Power practioner, ademtrainer, coach en teamcoach.

 

 

Lees meer over wie ik ben en wat ik doe

Ervaringen van deelnemers

 

“Wat een bijzondere ervaring. Niet verwacht dat er zoveel spanning uit mijn lichaam zou komen. Dit ga ik thuis voortzetten, want ik heb echt gevoeld dat TRE de trauma’s uit je fysieke lichaam laat loslaten. En dat je het uit en aan kan zetten als jij dat wilt. Wat een heerlijk ontspannen gevoel de rest van de dag!!! ”  – Henk 

“Bijzonder fijne TRE-workshop gevolgd bij Nanette Hagedoorn, haar heldere uitleg en ontspannen stemgebruik geeft je snel vertrouwen en veiligheid om de oefeningen uit te voeren. Mooi om de samenhang van je fysieke, emotionele en mentale systeem op deze manier te gaan ervaren. Ik ben nieuwsgierig en leergierig naar meer.” – Corine van Rijn 

“Nanette is een vakvrouw! Ze biedt met haar warme persoonlijkheid, ervaring en deskundigheid een veilige en fijne plek om je vraagstuk te verkennen en om hier stappen in te zetten.” – Marlies Belkom

“Aanrader! Prachtige methode (het verschil merk je direct) en een hele fijne coach.” – S.G.

“Een hele bijzondere ervaring, gegeven door een hele prettige en ervaren coach!” – Hanneke Hoekstra

 

Workshop of individuele sessie?

Twijfel je TRE in een groep wilt doen? Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je wel TRE wilt doen, maar misschien liever niet in een groep met onbekenden. Je kunt ook individuele sessies bij me doen. Er is dan uiteraard ook meer aandacht voor jouw persoonlijke behoeften en coachvraag.

Neem contact op voor een individuele sessie