Home > Agenda > Thuiskomen in ZIJN – kennismaken met Zijnsoriëntatie

Thuiskomen in ZIJN - kennismaken met Zijnsoriëntatie

In deze kennismakingsworkshop maak je kennis met Zijnsoriëntatie, een eigentijds spiritueel pad van levenskunst, en met de Zijnsgeoriënteerde meditatie, die je daarbij beoefent. Deze middag is bestemd voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat meditatie met je doet of die naar een eigentijdse vorm van spirituele oefening op zoek is.

Het uitgangspunt van Zijnsoriëntatie is letterlijk: je oriënteren op Zijn. Dat wil zeggen: het gaat er om te beginnen om te zijn wie je nú bent. In de meditaties laat je de drang om jezelf te verbeteren los. Door niet op weg te gaan naar een betere versie van jezelf, maar juist contactvol aanwezig te zijn in het nu, ervaar je de goedheid en rijkdom van wie je al helemaal bent. Je komt thuis in jouw Zijn. Het is net alsof je uit een vernauwing stapt en opeens in een open ruimte staat. De openheid van Zijn blijkt vrij te zijn van al je patronen, gevoelens en gedachten. Je komt in contact met inspiratie, kalmte, gemak en levenslust.

De belangrijkste werkwijze in Zijnsoriëntatie is meditatie, waarbij lichaam, energie en geest worden aangesproken.  We oefenen en ervaren op deze middag de verschillende vormen van Zijnsgeoriënteerde meditatie: meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisatie, afgewisseld met uitleg en gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Vanuit verschillende ingangen kan je zo de rijkdom en openheid van jouw Zijn ontdekken.

De workshop wordt gegeven door Irene Andriessen, gecertificeerd leraar Zijnsoriëntatie, opgeleid aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Meer informatie vind je op www.ireneandriessen.nl/agenda/ Heb je vragen over de workshop, mail of bel me gerust. 

Heb je interesse in meditatie, kom dan meedoen aan deze ‘proeverij’ en ervaar deze veelzijdige meditatie aan den lijve!

 
Locatie: Klooster HX Hoogcruts, Noorbeek (Zuid-Limburg)

Datum: zondag 16 oktober 2022
Tijd: 14 – 18 uur
Kosten: € 45,-