Home > Agenda > Reiki 1 cursus

Reiki 1 cursus 11 en 12 februari 2023

Leren werken met universele levensenergie, voor jezelf en anderen.

Reiki zelf kun je eigenlijk niet ‘leren’, maar krijg je via een inwijding door een Reiki Master tijdens het volgen van een cursus.
Bij het volgen van een Reiki cursus LEER JE WEL hoe je deze universele levensenergie kunt gebruiken voor jezelf en anderen, tegelijkertijd maak je een enorme bewustzijnsontwikkeling door. Er vinden echte veranderingen plaats, je ervaart een persoonlijke groei die alleen maar goede kanten heeft. Door te leren hoe je deze energie kunt ontvangen en doorgeven, stimuleer je ook het zelf-herstellend vermogen. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van healing die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.
DE CURSUS:
In een Reiki 1 cursus leer je de basis van Reiki 4 opeenvolgende dagdelen. Hierin wordt er gesproken over de Reikigeschiedenis, wat Reiki is en wat het voor je kan doen. Er wordt geoefend met de basisposities voor een zelf-behandeling, een behandeling van een ander en een korte stoelbehandeling. De Reiki principes worden besproken en er is aandacht voor de chakra’s ofwel energiecentrums in ons lichaam. Door het vele oefenen weet je aan het einde van de cursus hoe je zelfstandig Reiki kunt toepassen.
Per dagdeel is er een initiatie, ook afstemming of inwijding genoemd, volgens de oorspronkelijke traditie van Usui Reiki Ryoho. Door deze initiaties worden de energiekanalen opengezet en krijg je toegang tot meer universele levensenergie. Na het volgen van de Reiki 1 cursus ontvang je een officieel certificaat volgens de normen van Usui System of Natural Healing, je kunt nu de Reiki energie gebruiken voor jezelf en anderen.
De Reiki 1 cursus vindt plaats in de ruimte van Praktijk In Balance op 4 opeenvolgende dagdelen. Een cursus start met minimaal 2 deelnemers en omdat persoonlijke aandacht fijn is, is de groep niet groter dan 6 personen.*
Mocht je een Reiki 1 cursus willen volgen, maar komen deze datums niet uit? Laat het even weten, dan kunnen we samen kijken naar welke datums wel lukken.
Zelf leren werken met universele energie, voor jezelf en anderen, is iets wat ik iedereen kan aanraden. Het is zo’n waardevolle tool om te gebruiken, dat je hem eigenlijk niet mag missen.
De cursus vindt plaats op 11 en 12 februari 2021. Meer informatie vind je hier