Home > Agenda > Ontspannen zenuwstelsel

5 weeks traject Ontspannen Zenuwstelsel

Heb je veel te maken gehad met stress? Merk je dat je mindset wel goed zit, maar dat je lijfelijk de stress maar niet los kunt laten? Dat je feller reageert dan je zou willen, hoezeer je jezelf ook hebt voorgenomen vanuit die positieve mindset te reageren?

Dat is wanneer je lijf nog functioneert vanuit stress: je zenuwstelsel blijft op de alert stand. De minste trigger maakt dat je reageert vanuit die basisstress in je lijf. In de 5 weekse (online) training Ontspannen Zenuwstelsel werken we met het Safe and Sound Protocol.

Het volgen van dit protocol zorgt er eigenlijk voor dat het de verdedigingsmechanismen die (onterecht) aan staan, weer downreguleert. De alertstand mag ook weer uit als deze niet meer nodig is.

Hoe dan?

Onze middenoorspieren staat in verbinding met gezichtszenuwen. Twee van die gezichtszenuwen spelen een belangrijke rol bij ons gevoel van veiligheid. De muziek stelt de middenoorzenuw opnieuw in, zodat de luisteraar uit de stand van vechten, vluchten, passiviteit of bevriezen kan komen.

Je krijgt toegang tot de muziek middels een app en je luistert terwijl wij via videobellen met elkaar verbonden zijn, 2 keer per week 30 minuten naar bewerkte liedjes met een koptelefoon op. Naderhand is er ruimte voor terugkoppeling en gaan we in op persoonlijke vraagstukken.

Dit traject start 1 keer per 6 weken.

De volgende ronde start op woensdagavond 7 april 19.30 uur. We werken in een groepje met max 5 deelnemers en komen op de woensdag en zondagavond online samen om 19.30 uur.

 

Individueel is dit traject ook mogelijk, dan zijn de tijden in overleg. Voor deelname is een persoonlijk intakegesprek noodzakelijk. Deze wordt vooraf geheel vrijblijvend gehouden, na dit gesprek kun je indien je dit wil, deelnemen.

Aanmelden voor intake of meer informatie: info@geraldineroos.nl, of bel 0653458553

Geraldine Roos

 

Ja ik meld me aan voor een intake