Home > Agenda > Japans bosbadritueel Shinrin yoku

Ontspan met een bosbad

Boek jouw bosbad hier

Loop je veel te rennen?

Kom onthaasten in de natuur

Een Japans bosbad ‘Shinrin yoku’ geeft een verrijkende ervaring en moment van rust in de hectiek. Je gaat niet zwemmen :-), maar wel ervaren hoe je één kunt zijn met de natuur voor een diepgaande ontspanning. We zijn online met alles en iedereen verbonden, behalve staan niet vaak meer in verbinding met de natuur. Terwijl er de afgelopen jaren juist steeds meer wetenschappelijke bewijzen zijn opgedoken voor het goede van groen en buiten zijn. Het boek ‘Shinrin yoku, Het Japanse geheim voor beter slapen, minder stress en een gezond, gelukkig leven’ is dan ook een bestseller wereldwijd. Zij onderzochten het effect van de natuurlijke omgeving van het bos waarbij je al je zintuigen inzet om de helende kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren.

Shinrin yoku sessie

Ik organiseer bosbaden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je gaat je onderdompelen in de natuur zonder afleiding van mobieltje, boek of iets anders. We doen meditaties, wandelen rustig en staan stil bij dingen in en om ons heen.

Ik wil je laten ervaren wat er met je gebeurt als je jezelf onderdompelt in de natuur, ook wel bosbaden of shinrin yoku genoemd. Je stressniveau daalt, je bent meer in het nu aanwezig en je hebt na afloop meer energie. Je hoeft niets te zeggen of te doen, je kunt puur zijn en rusten in het heden.

Data sessies:

Klik hier voor de bosbad data in 2023.

De shinrin yoku bosbad sessie is voor jou als je:

  • behoefte hebt aan rust
  • in de natuur wilt zijn
  • veel loopt te rennen