Home > Agenda > Mindfulness: 8-weekse MBSR|MBCT training (start 13 mei 2021 online)

Mindfulness: 8-weekse MBSR|MBCT training (start 13 mei 2021 online)

Op donderdag 13 mei 2021 (18.00-20.30 uur), start er weer een nieuwe Mindfulness training.

Max. €350 vergoeding door vele zorgverzekeraars!

Op donderdag 13 mei 2021 (18.00-20.30 uur), start er weer een nieuwe Mindfulness online training.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is een proces van volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, met een houding van openheid, vriendelijkheid, nieuwsgierigheid en acceptatie. Dit om vanuit meer innerlijke kalmte, inzicht en wijsheid te kunnen leven. Bij deze vorm van aandacht is er nauwelijks een mogelijkheid om te piekeren, waardoor het beschermend werkt tegen negatieve gedachten en gevoelens.

Wat is de mindfulness training?
De mindfulness training is een aandachtstraining waarbij je leert je observatiekracht te vergroten. Jon Kabat Zinn, de grondlegger van het 8-weken-programma, definieert mindfulness als volgt: ‘doelbewust niet-oordelende aandacht geven in het moment’. De training bestaat uit huiswerkopdrachten, meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Je zal per dag ongeveer een uur bezig zijn met de oefeningen.

Wetenschappelijk onderzoek
Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat mindfulness een positief effect heeft op:

  • stress gerelateerde klachten: pijn in het lichaam, slaapproblemen, onzekerheid, spanningen, burn-out, piekeren en concentratieproblemen.
  • psychische klachten: somberheid, angststoornissen, depressies en eetstoornissen.
  • de gezondheid en de kwaliteit van leven: het mindful in het leven staan.

Mindfulness training in een groep , tweetal of individueel
Normaliter is de Mindfulness training in groepsverband, dit omdat je veel van elkaar kan leren, wat zeer effectief is. Echter is het ook mogelijk om de training in een tweetal of individueel te volgen. De gesprekken zijn dan diepgaander, waardoor er meer aandacht is voor jouw ontwikkeling. Een groepstraining heeft een vaste startdatum, zie onderaan deze pagina. Een individuele training of training in een tweetal kan per direct starten als je dit wenst. Je plant dan samen met YourHealthyMind 8x een sessie wat passend is in jouw of jullie agenda. Vanwege de coronasituatie wordt alles online aangeboden.

Heb je interesse? Meld je dan snel aan via de website www.yourhealthymind.nl

YourHealthyMind | Sanne van Wamel is gecertificeerd Mindfulness Trainer cat. 1 en aangesloten bij VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainer Nederland) conform strenge toelatingseisen.