Home > Agenda > Kloostergangwandeling

Een hele dag in stilte wandelen

VIA IONOI ~ Kloostergangwandeling

Ga je mee een dag zwijgend en mijmerend wandelen?

Vind je stilte eigenlijk wel prettig? Maar is die moeilijk te vinden in je dagelijkse bestaan?

Ben je juist bang dat je in de stilte gaat piekeren en malen? Heb je nog nooit een dag je mond gehouden? Weet je niet of je dat wel kunt, maar wil je het wel eens proberen?

Ben je bereid een dag lang je telefoon uit te zetten en met maar één ding bezig te zijn?

Loop dan mee met de kloostergangwandeling, en ontdek wat stilte met je doet aan de hand van zwijgen, wandelen, mijmeren en schrijven.

Wandelen zorgt voor een actief brein, waardoor malende gedachten wat getemd worden.

De schriftelijke en mijmeropdrachten geven je gedachten meer richting.

Wat is een kloostergang?

De kloostergang, meestal in de vorm van een vierkant, is het centrum van een klooster en biedt kloosterlingen bescherming tegen warmte of regen. De kloostergang wordt vooral gebruikt voor rust en meditatie, dé plek om zwijgend te wandelen. Dat is dan ook precies wat wij gaan doen. Zwijgend wandelen, langs een kleine 20 kilometer lange ‘kloostergang’ in het noorden van Groningen. We starten in een monumentaal kerkje, lopen naar de ‘eetzaal’ voor de lunch en lopen door naar de ‘kapittelzaal’, waar we schriftelijk in gesprek gaan. Op het eindpunt is het goed rusten bij de ‘slaapzaal’.

Praktisch

Datum: Zaterdag 12 augustus 2023 (kijk op de website voor meer data)

Tijd: 09.45-17.00 uur

Locatie: Noord-Groningen (bereikbaar met de trein; het precieze begin- en eindpunt ontvang je na inschrijving; je komt op eigen gelegenheid)

Kosten: € 125,-

Inclusief: Koffie/thee met Groningse lekkernij, lunch, afsluitend drankje, notitieboekje en opdrachten

Aantal: Maximaal 6 personen

Overig: We wandelen bij vrijwel alle weersomstandigheden. Elk weertype heeft namelijk zijn eigen charme. De kloostergangwandeling in de zon lopen, heeft een andere invloed op je, en levert andere gedachten op dan een wandeling in de wind en regen. Alleen bij code oranje en rood gaat de wandeling niet door en wordt deze verzet.

Aanmelden/vragen: Wil je je aanmelden of heb je vragen? Klik dan HIER.

Wil je de kloostergangwandeling met je collega’s, afdeling, MT, vrienden of familie doen? Dat kan. Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden.

~ Everdiene Geerling (VIA IONOI) ~