Home > Agenda > Gratis webinar training ‘Ontmaskering van Stress en Angst’

Ontdek hoe je stress, angst en paniek echt kunt loslaten

Naar je gratis toegang

De Ontmaskering van Stress & Angts geeft in één keer veel inzicht en verademing

De Ontmaskering vis een trainings webinar dat in één keer veel inzicht geeft. Een werkelijke verademing. We gaan uitgebreid kijken naar wat er precies gebeurt als je ergens boos of geraakt door wordt. Wat er in je lichaam is waar te nemen en wat er zich op het niveau van je zenuwstelsel eigenlijk afspeelt.

Een belangrijke ontdekking die we tijdens webinar doen, met de ontmaskering, is dat een groot deel van waardoor je nu stress, angst en paniek lijkt te hebben, dat dat eigenlijk opgeslagen munitie is van eerder op je tijdlijn, je levenslijn.

Iets of iemand triggert je, ‘someone pulls the trigger’, maar een groot deel van de explosie komt vaak door de munitie (opgekropte stress, spanningen en trauma) die al in jou zit. Van eerder ergens op de tijdlijn. Toen heeft dat niet helemaal kunnen ontladen.

Somatic Experiencing technieken en oefeningen in het webinar

In het webinar ervaar je een aantal van de lichaamsgerichte inzichten en oefeningen van Somatic Experiencing (SE). In het webinar veel aandacht voor de ‘oriëntatie oefening’.

In de complete online cursus ‘Ont-stressen kun je leren’ leer je alle technieken van deze effectieve aanpak. En leer je hoe je het in verschillende situaties praktisch kunt toepassen. Bijvoorbeeld tijdens burn-out, depressie, bij een hoge geactiveerdheid en wat je precies kan doen met angsten, zoals de angst voor spreken in het openbaar.  Klik hier voor meer informatie over de online cursus.

 


Waarom is het zo effectief?

We noemen hier drie belangrijke redenen waarom SE zo goed werkt:

  • opgekropte stress en trauma zit in het lichaam, dus daar moet je je op richten, wat SE op unieke wijze doet
  • SE biedt methodes waarmee je heel gedoseerd de opgeslagen stress kunt laten ontladen, om her-traumatiseren te voorkomen
  • de unieke techniek van het heen-en-weer bewegen van je aandacht, brengt je zenuwstelsel in de natuurlijke staat van pendulatie, waardoor diepe ontlading plaatsvindt