Home > Blogs > Ademtherapie bij een burn-out

Ademtherapie bij een burn-out

Ademhalen is heel vanzelfsprekend, althans, dat denken we. Een ontregelde ademhaling kan ontstaan door emoties en stress. Door alle drukte van het dagelijks leven, de maatschappelijke verwachtingen en een grote hoeveelheid stress kan een burn-out iedereen overkomen. Ademtherapie kan je hierbij helpen, want goed ademen is één van de meest krachtige manieren om weer rust in je lijf en hoofd te krijgen.

ademtherapie-burn-out

Emotionele stress

Door de snelheid waarin we leven kunnen we ons uitgeput en buiten adem voelen. We vliegen van hot naar her en nemen weinig tijd om stil te staan bij ons gevoel en onze emoties. Onze ademhaling kan hierdoor oppervlakkig worden, minder diep en uiteindelijk compleet uit balans raken. Dit kan leiden tot hyperventilatie of paniekaanvallen, uitingen van emotionele stress en veelvoorkomend bij een (startende) burn-out.

Goede ademhaling

Bij een gezonde ademhaling bespaar je energie, aangezien je lichaamsenergie voor 80% uit zuurstof bestaat. Door voldoende zuurstof in je bloed te hebben, functioneren je organen efficiënter, zijn je spieren meer ontspannen en werkt je verteringsstelsel beter. Het zorgt ook voor het afbreken van gifstoffen en stresshormonen. Ademhalen is dus niet alleen goed tegen stress, maar voor veel meer processen in ons lichaam. Een goede ademhaling helpt je bij een gezond lichaam en een gezonde geest.

Ademtherapie

Een goede ademhaling kan zorgen voor meer ontspanning en rust, meer energie en minder stress. Wanneer je ademhaling niet in balans is, zijn hier verschillende oefeningen voor, een coach kan je hierbij helpen. Samen met een deskundige ga je kijken welke oefeningen jij nodig hebt en hoe je deze het effectiefst uit kan voeren. Hierdoor kunnen er emoties vrijkomen die je lange tijd hebt weggestopt, vaak de oorzaak van een ongebalanceerde ademhaling.

Ademen is leven, letterlijk, maar door een burn-out kan je het gevoel hebben dat je het niet waard bent. Ademtherapie kan je helpen om je kracht weer terug te krijgen en de zin van het leven weer te voelen.

> Vind een ademtherapeut bij jou in de buurt