Home > Blogs > 5 Manieren om aardiger voor jezelf te zijn

5 Manieren om aardiger voor jezelf te zijn

Hieronder vind je enkele tastbare manieren om jezelf wat liever te behandelen. Omdat je bovenal jouw eigen vriendelijkheid verdient.

1. Trakteer jezelf op een dagje uit.

Maak een afspraak met jezelf en blijf erbij. Doe mee aan een activiteit die is ontworpen om je een goed gevoel te geven, of het nu gaat om sporten, winkelen of een meditatieles proberen. Probeer het van tevoren te plannen voor een extra bonus: uit onderzoek blijkt dat je gelukkiger bent als je anticipeert op een aanstaande ervaring.

2. Geef jezelf toestemming om alleen te zijn.

Alleen hoeft niet eenzaam te betekenen; het is ongelooflijk gunstig voor jouw welzijn. Solo-tijd kan je creatiever maken en kan je helpen je hoofd leeg te maken. Deskundigen zeggen ook dat tijd alleen doorbrengen je kan helpen productiever te zijn. Het is tijd om te gaan genieten van jouw eigen gezelschap.

3. Oefen het woord “nee”.

Het mag dan een woord van drie letters zijn, maar het heeft veel gewicht. Er is iets te zeggen over het op de eerste plaats stellen van je behoeften, of dat nu betekent dat je je uitspreekt als je je opgebrand voelt, nee zegt tegen een gebeurtenis waar je niet in geïnteresseerd bent of dat je giftige mensen uit je leven verwijdert. Soms vragen de omstandigheden om beleefd te weigeren – en dat is meer dan toegestaan.

4. Wees aardig voor iemand anders.

Koop iemand koffie, doneer aan jouw plaatselijke goede doel of maak gewoon een diner voor je geliefde. Vrijgevigheid is cyclisch. Studies suggereren dat vriendelijkheid jegens anderen je gelukkiger maakt, en dat geluk je aardiger maakt.

5. Ga in de spiegel staan ​​en geef jezelf een compliment.

Je hersenen hebben de neiging om na te denken over de negatieven, zoals die slechte haardag of die lelijke puist. Maar hier is een nieuwsflits: je bent niet je spiegelbeeld.

Betoon jezelf een beetje vriendelijkheid door voor de spiegel te gaan staan ​​en niet alleen de positieve dingen te noemen die je ziet, maar geef jezelf ook een oprecht compliment over wat je niet ziet. Ben je een goede luisteraar? Ben je een trouwe vriend? Dat zijn de eigenschappen die er echt toe doen.

 

ps. Volg je ons al op instagram?